perjantai syyskuu 20. 2024

Marko Ahtisaaren kautta Helsingin juhlaviikkojen taiteellisena johtajana jatketaan

Marko Ahtisaaren kautta Helsingin juhlaviikkojen taiteellisena johtajana on jatkettu kolmella vuodella vuoteen 2023. © Joi Ito

Helsingin juhlaviikot tiedotti tänään Marko Ahtisaaren kauden festivaalin taiteellisena johtajana jatkuvan vuoteen 2023. Helsingin juhlaviikot on Pohjoismaiden suurin monitaiteellinen kaupunkifestivaali, ja Ahtisaari on toiminut festivaalin taiteellisena johtajana elokuusta 2018. Ahtisaaren kausi kattoi alun perin vuosien 2019 ja 2020 festivaalit, mutta nyt johtajakautta on siis jatkettu kolmella vuodella.

Festivaalin taiteellisen johtajan nimityksestä ja jatkokaudesta päättää Helsingin juhlaviikkojen taustaorganisaationa toimiva Helsingin tapahtumasäätiön hallitus. ”Hallitus on vakuuttunut siitä, että Helsingin juhlaviikot auttaa Ahtisaaren johdolla kehittämään kasvavaa ja monitaiteista kaupunkia”, hallituksen puheenjohtaja Juhana Vartiainen toteaa tiedotteessa. ”Vuoden alussa perustetun Helsingin tapahtumasäätiön vakiinnutettua toimintansa on tarkoituksenmukaista jatkaa myös taiteellisen johtajan toimikautta.”

”Tänä vuonna festivaali tarjosi yhdeksän maailman ensi-iltaa, joista yli puolet oli julkisessa tilassa. Avasimme taiteen pintoja teknologiaan, hyvinvointiin ja luontoon, ja näitä teemoja on tarkoitus tulevina vuosina syventää. Tähän suuntaan on ilo jatkaa entistäkin pitkäjänteisemmin yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa”, kertoo Ahtisaari. Seuraavia Helsingin juhlaviikkoja vietetään 20.8.–6.9.2020.

Tuoreimmat uutiset