perjantai syyskuu 20. 2024

Dalia Stasevska on Sinfonia Lahden seuraava ylikapellimestari

Dalia Stasevska on Lahden kaupunginorkesterin eli Sinfonia Lahden seuraava ylikapellimestari. © Kaapo Kamu

Syksyllä 2021 Sinfonia Lahden uutena ylikapellimestarina sekä orkesterin kansainvälisen Sibelius-festivaalin taiteellisena johtajana aloittaa Dalia Stasevska. Stasevskan kolmivuotinen sopimuskausi ulottuu kevätkauden 2024 loppuun. Hän seuraa tehtävässä nykyistä ylikapellimestaria Dima Slobodenioukia.

Lahden liikunta- ja kulttuurilautakunta päätti Stasevskan nimityksestä tänään kokouksessaan, ja Lahdessa uuteen kapellimestarikiinnitykseen ollaan hyvin tyytyväisiä. Sinfonia Lahden intendentin Teemu Kirjosen mukaan tulevalta yhteistyöltä odotetaan paljon, sillä Stasevskan vierailut “ovat tuoneet upeita elämyksiä niin yleisölle kuin orkesterille”.

Stasevska itse puolestaan kokee nimityksensä orkesterin ylikapellimestariksi suurena kunniana. ”Lahdessa on valtava potentiaali, sen soittajat ovat innostuneita, heillä on hyvä tekemisen meininki ja kapasiteetti soittaa erityylistä repertuaaria ennakkoluulottomasti. On myös ilo jatkaa Sinfonia Lahden tärkeää työtä Sibeliuksen musiikin parissa.”

Tällä hetkellä kansainvälisesti kovassa nosteessa oleva Stasevska on toiminut Britannian yleisradioyhtiö BBC:n sinfoniaorkesterin päävierailijana kesästä 2019 lähtien.

Rondo julkaisi keväällä 2019 Stasevskan haastattelun, joka on luettavissa täällä.

Tuoreimmat uutiset