Maanantaina käynnistyvä täysin digitaalinen Feel Helsinki -festivaali kokoaa Taideyliopiston opettajien ja opiskelijoiden osaamisen yhteen. Monipuolisesti taidetta esittelevän festivaalin ohjelmassa on kuvataiteen ja teatterin lisäksi useita musiikkitapahtumia.
Feel Helsinki -festivaali järjestettiin Helsingin Musiikkitalossa ensimmäistä kertaa viime vuoden kesäkuussa, jolloin se keräsi tuhansien hengen yleisön. Koronaviruspandemiasta johtuen tämän vuoden festivaali pidetään Musiikkitalon sijaan Internetissä 18.5.–13.6.
Maanantaista lähtien festivaalisivustolla voi kokea yli 20 ohjelmanumeroa omalta kotisohvalta nousematta. Osa ohjelmasta on suoria lähetyksiä, jotka on mahdollista katsoa myös live-esityksen jälkeen. Muu ohjelma on koettavissa milloin tahansa festivaalin aikana. Luvassa on paljon myös yleisöä osallistavaa ohjelmaa.
Musiikin ja äänitaiteen saralla festivaali tarjoaa 13 tapahtumaa. Ympäröivää maailmaa voi tarkastella esimerkiksi Äänikävely Töölönlahdella -mobiilisovelluksen tai Urban Anatomies Teleport -kävelykuunnelman avulla. Lisäksi Töölönlahden aluetta pääsee tarkastelemaan Pessi Parviaisen Töölönlahti: vertaus maisemassa -elokuvan kautta. Teoksessa neljä muusikkoa improvisoi sinfoniaa Töölönlahdelle sekä katsoo aluetta ja sen historiaa taiteen kautta. Harmonikkataiteilija-säveltäjä Johanna Juhola puolestaan esittelee kolmen videon sarjassaan arkisessa ympäristössä havaittavia musiikin elementtejä, ja videoilla voikin kuulla solisteina esimerkiksi raitiovaunuja ja piippailevia kodinkoneita.
Mielenkiintoisimpia konsertteja lienevät Barbora Xun Kysy vanhimmiltasi -konsertit, joissa esitettävät laulut perustuvat yleisön vanhempien jakamiin tarinoihin. Torstaina 21. toukokuuta striimattavassa konsertissa Xu esittelee konseptia ja jo syntyneitä lauluja. Kesäkuun 11. päivä kuultavan konsertin ohjelma puolestaan perustuu yleisön festivaalin aikana mm. #AskYourElders -aihetunnisteella sosiaalisessa mediassa jakamiin tarinoihin.
Festivaalilla on tarjolla myös perinteisempia virtuaalikonsertteja. Esimerkiksi perjantaina 29. toukokuuta kuullaan kolme konserttia, joista yksi on saksofonisti Netta Madetojan maisterikonsertti. Madetojan konsertissa kuullaan mm. kantaesitys Kalle Ylitalon Olla-teoksesta alttosaksofonille ja elektroakustiselle konserttikanteleelle.
Tarkemmin koko festivaaliohjelmaan voit tutustua ja pääset osallistumaan täällä.