perjantai syyskuu 20. 2024

Ilmari Hannikainen -pianokamarimusiikkikilpailun finalistit selvillä

Tänä vuonna Ilmari Hannikainen -kilpailussa mittelöidään soolopianon sijaan pianokamarimusiikissa.

Tiistaina 25. helmikuuta käynnistyneen Ilmari Hannikainen -pianokamarimusiikkikilpailun kansainvälisen pääsarjan finalistit ovat selvinneet. Jyväskylän yliopiston päärakennuksen juhlasalissa soitettujen alkuerien kahdestatoista yhtyeestä huomenna ja torstaina 4.–5. maaliskuuta soiviin finaalikonsertteihin selviytyi kuusi.

Seuraavien kahden päivän aikana Jyväskylä Sinfonian kanssa soitettavissa finaalikonserteissa kuullaan Francis Poulencin kaksoispianokonserton ja Ludwig van Beethovenin viululle, sellolle ja pianolle säveltämän kolmoiskonserton ohella teosharvinaisuudet Bohuslav Martinůlta ja Alfredo Casellalta.

Keskiviikon finaalikonsertissa esiintyvät latvialaisten Roksana Tarviden ja Kaspars Bumbišsin muodostama pianoduo, virolaisista viulisti Hans Christian Aavikista ja pianisti Karolina Žukovasta muodostuva Duo Hommage sekä Suomea edustavien viulisti Aku Sorensenin, sellisti Saara Särkimäen ja pianisti Lili Ahopellon Kakadu-trio.

Torstaina puolestaan kuullaan Liettuaa edustavien Auguste ja Ieva Petkunaiten pianoduoa, suomalaista Trio Estiä (viulisti Abel Puustinen, sellisti Anna Wersterlund ja pianisti Fanny Söderström) sekä virolaista Trio ‘95:ttä (viulisti Robert Traksmann, sellisti Marcel Johannes Kits ja pianisti Rasmus Andreas Raide).

Kansainvälisen sarjan tulokset julkistetaan torstain konsertin jälkeen. Finaalikonsertteja on mahdollista seurata suorana lähetyksenä Keski-Suomen musiikin edistämissäätiön kotisivuilla.

Keskiviikkona 26. helmikuuta päättyneessä kansallisessa sarjassa menestyivät erityisesti Helsingin konservatorion ja Sibelius-Akatemian oppilaat. 600 euron tunnustuspalkinnon saivat Trio Heikkilä (viulisti Oili, sellisti Elsa-Vilja ja pianisti Lieko Heikkilä), Alberto Frimanin ja Niilo Ruotsalan viulu–pianoduo Nilberto, Aino Yamaguchin ja Kiia Nordlundin viulu–pianoduo, Silva-pianoduo (Konsta Litmanen ja Jenni Lehtinen), Pätiälä-pianoduo (Sofia ja Isabella Pätiälä) sekä viulisti Liina ja pianisti Lotta Ristolaisen Duo Sorelle. Lisäksi jaettiin kunniakirjat viulisti Anlin Fun ja pianisti Juri Kauhasen Duo J.A.:lle, Verna Niskakankaan ja Pekko Aakon Pianoduo Kallbådalle, viulisti Iiris Renvallin ja pianisti Isabella Pätiälän Iibikselle, viulisti Yinglei Chenin ja pianisti Viivi Songin Duo Song of Chenille sekä viulisti Sanni Rämön, sellisti Olivia Sirénin ja pianisti Ruusu Syväniemen Trio R.S.O.:lle.

Tuoreimmat uutiset