perjantai syyskuu 20. 2024

Kahdeksan kuoroa tavoittelee Erik Fordell Grand Prix -kuorokilpailun voittoa Kokkolassa lauantaina

Helsinkiläinen Kamarikuoro Kaamos on yksi kilpailun kahdeksasta finalistikuorosta. Kuvalähde: Kamarikuoro Kaamos

Lauantaina 14. maaliskuuta Kokkolassa soi Erik Fordell Grand Prix -kuorokilpailun finaali. Finaaliin valitut kahdeksan kuoroa kamppailevat yhteensä lähes 12 000 euron palkintopotista.

Kilpailun järjestää Kuoro Kokkola 400 -hanke yhdessä Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa, ja se on osa Kokkolan 400-vuotisjuhlallisuuksia. Kilpailun tarkoituksena on tuoda kokkolalaisen säveltäjä Erik Fordellin (1917–1981) sävellystuotantoa laajempaan tietoisuuteen. Fordellin tuotantoon kuuluu kuoroteosten ohella mm. yksinlauluja ja 44 sinfoniaa.

Nauhakarsinnan perusteella Keski-Pohjanmaan konservatorion isosssa salissa käytävään finaaliin on valittu Helsingistä jopa kolme kuoroa: Kaari-ensemble, Kamarikuoro Kaamos sekä Naiskuoro KYN. Lisäksi finaalissa laulavat Turun konservatorion kamarikuoro, niin ikään turkulainen Chorus Iuvenalis, oululainen Cantio Laudis ja jyväskyläläinen Musica-kuoro. Mieskuoro Euga puolestaan edustaa sekä Helsinkiä, Turkua että Tamperetta.

Finaalissa kuorot esittävät vapaavalintaisten teosten lisäksi yhden suomalaisen kansallisromanttisen teoksen, yhden elävän säveltäjän teoksen sekä jonkin seuraavista Fordellin kuorosävellyksistä: Modellen, Romans, Fjäriln och rosen, Mörkret, Du sommarvind tai Om hösten.

Kilpailun tuomaristossa kuoroja arvioivat Heikki Liimola (pj), Anneli Julén, Kari Pappinen ja norjalainen Thomas Caplin. Tuomaristo myös valitsee sunnuntaina 15. maaliskuuta Snellman-salissa kuultavassa palkintojenjakokonsertissa esiintyvät kuorot ja teokset. Kilpailun pääpalkinto on arvoltaan 8 000 euroa.

Tuoreimmat uutiset