tiistai kesäkuu 28. 2022

Kansainväliseen Sibelius Singing -kilpailuun ennätysmäärä hakijoita

Vuonna 2015 kilpailu järjestettiin perinteisenä laulukilpailuna. Kuvassa tuolloin neljänneksi laulanut mezzosopraano Dede Tuuri yhdessä Kristian Attilan kanssa. © Heikki Tuuli

Ensi vuoden maaliskuussa Järvenpäässä käytävään Sibelius Singing -duokilpailuun saapui määräaikaan mennessä hakemus yhteensä 80 duolta. Alle 35-vuotiaille laulajan ja pianistin muodostamille duoille tarkoitettu kilpailu järjestetään ensimmäistä kertaa paitsi täysin kansainvälisenä myös duopainotuksella. Aiemmat Sibelius-laulukilpailut ovat olleet avoimia ainoastaan Pohjoismaiden ja Baltian maiden kansalaisille.

Ulkomaisten hakijoiden suuri määrä yllätti järjestäjät. “Ilahduimme hakemusten suuresta määrästä, korkeasta tasosta ja siitä, että hakijoita oli ympäri maailman”, kilpailun pääsihteerinä toimiva Terhi Luukkonen kertoi.

Varsinaiseen kilpailuun Järvenpäähän valikoitui ennakkokarsinnasta 33 duoa. Kilpailussa tullaan kuulemaan 22 eri kansallisuuden edustajia. Pohjoismaiden ja Baltian ohella kilpailijoita saapuu esimerkiksi Keski-Euroopasta, Yhdysvalloista ja Australiasta. Duoja, joiden toinen tai molemmat jäsenet ovat Suomesta on kilpailussa yhteensä 11. Valittujen kilpailijoiden nimilistaan voit tutustua täällä.

Järvenpää-talossa käytävän kilpailun tuomaristossa kilpailijoita arvioivat tuomariston puheenjohtaja, pianotaitelija Gustav Djupsjöbacka yhdessä sopraano Soile Isokosken, mezzosopraano Randi Stenen ja basso-baritoni Andreas Schmidtin sekä pianotaitelija Bengt Forsbergin ja Iain Burnsiden kanssa. Kilpailun järjestää Järvenpään Sibeliusviikot ry yhteistyössä Järvenpään kaupungin kanssa.

Tuoreimmat uutiset