torstai syyskuu 19. 2024

Mäntän musiikkijuhlat perutaan tältä vuodelta – kaikki kesälle suunnitellut konsertit siirtyvät ensi vuoteen

Marc-André Hamelin Mäntän Klubin lavalla vuonna 2013. © Tomi Aho

Vaikka hallitus ei vielä olekaan linjannut elokuussa järjestettävien suurten tapahtumien kohtalosta, alkavat festivaalit tehdä jo päätöksiä tulevaisuudesta. Pianomusiikkiin keskittyvä Mäntän musiikkijuhlat ilmoitti peruvansa tämän kesän festivaalin koronapandemian aiheuttamien epävarmuustekijöiden vuoksi. Festivaalin oli tarkoitus soida 4.–8. elokuuta.

 

Musiikkijuhlien taiteellisen johtajan Niklas Pokin mukaan festivaalin siirtäminen oli kipeä, mutta välttämätön päätös. “Epävarmuustekijöitä on liikaa”, Pokki toteaa. “Kansainvälisenä festivaalina törmäämme myös siihen, että meidän on mahdotonta ennustaa millaisia matkustusrajoituksia Euroopassa tai USA:ssa on elokuussa.”

Tiedotteen mukaan siirtopäätös tulee olemaan myös taloudellisesti raskas, sillä festivaalin eteen tehty työmäärä on edellisvuosien tasolla varsinaista festivaaliviikkoa lukuunottamatta. Tuloja tältä vuodelta sen sijaan ei kerry lainkaan. ”Ilman tukia poikkeusvuodesta ei selvitä”, tiedotteessa todetaankin.

Epätoivoon ei yleisön suinkaan tarvitse vaipua, sillä tälle kesälle suunniteltu ohjelma on onneksi onnistuttu siirtämään ensi vuodelle. Tuolloin festivaalilla konsertoi niin kansainvälisiä kuin kotimaisia muusikoita, mm. tenori Ian Bostridge, pianistit Andreas Haefliger, Tuija Hakkila, Mackenzie Melemed ja Antti Siirala sekä kantelisti Ida Elina.

Jo ostetut festivaaliliput käyvät sellaisenaan ensi vuonna. Halutessaan lipun voi vaihtaa myös Lippupisteen lahjakorttiin tai palauttaa takaisin täällä.

Vuodesta 1999 lähtien järjestetty Mäntän musiikkijuhlat mainostaa itseään Suomen ainoana vuosittain järjestettävänä pianofestivaalina, mutta konserteissa on kuultu toki muitakin instrumentteja. Mäntän musiikkijuhlat järjestetään seuraavan kerran 3.–7.8.2021.

Tuoreimmat uutiset