Saariahon, Ahon ja Fagerlundin musiikille ICMA-ehdokkuudet

Helsingin kamarikuoron Saariaho-levy on saanut paljon kiitosta. Se oli mm. Rondon kuukauden cd. © Heikki Tuuli

Helsingin kamarikuoron, Uusinta Ensemblen ja Nils Schweckendiekin viime kesänä ilmestynyt Kaija Saariahon kuoromusiikkia sisältävä Reconnaissance -levy on kerännyt levypalkintojen ehdokkuuksia. BIS-levy on ehdokkaana sekä International Classical Music Awards (ICMA) -palkintojen nykymusiikin kategoriassa että Grammy-palkintojen Best Choral Performance -kategoriassa.

ICMA:n nykymusiikin kategoriassa ehdolle pääsi myös kaksi muuta suomalaista musiikkia sisältävää BIS-levyä. Olari Eltsin johtaman Kymi Sinfoniettan levyllä kuullaan Kalevi Ahon viulukonsertto ja sellokonsertto, solisteinaan Elina Vähälä ja Jonathan Roozeman. John Storgårdsin johtamalla Tapiola Sinfoniettan levyllä on Sebastian Fagerlundin Kamarisinfonia, huilukonsertto Terral sekä Strings to the Bone. Huilusolistina on Sharon Bezaly.

Radion sinfoniaorkesteri sai ICMA:n ehdokkuuden Ondine-levyllään, jossa kuullaan Grażyna Bacewiczin teoksia. Kapellimestarina on Nicholas Collon ja pianosolisteina Peter Jablonski ja Elisabeth Brauss. Ondine-yhtiö pääsi listoille myös saksalaisten tähtimuusikoiden levyillä, joissa edesmennyt Lars Vogt soittaa Mozartin pianokonserttoja sekä Christian ja Tanja Tetzlaffin kanssa Schubertin kamarimusiikkia.

Kapellimestareista John Storgårds on ICAM:n listoilla mukana myös Pär Nørgårdin musiikkia sisältävällä levyllä (Bergenin filharmonikot, BIS). Muihin palkintoehdokkaisiin kuuluvat Mikko Franck (Shostakovitshin 14. sinfonia, Ranskan radion filharmonikot, Alpha), Klaus Mäkelä (Stravinskyn Kevätuhri ja Tulilintu, Pariisin orkesteri, Decca) ja Okko Kamu (Sibeliuksen Myrsky, Tanskan Kuninkaallisen oopperan orkesteri ja kuoro, Naxos).

ICMA:n levysarjojen voittajat julkistetaan 18. tammikuuta. Palkintoseremonia ja gaalakonsertti ovat Valencian Palau de la Musicassa 12. huhtikuuta. Orquesta de Valenciaa johtaa Alexander Liebreich. Rondo Classic on ICMA:n jäsen.

Edellinen artikkeliNina Stemme ja Karita Mattila kohtaavat Elektrassa – Rondon lukijamatkat 2024 alkavat
Seuraava artikkeliSurun spektaakkeli