sunnuntai huhtikuu 14. 2024

Nina Stemme ja Karita Mattila kohtaavat Elektrassa – Rondon lukijamatkat 2024 alkavat

 

Elektran Klytamnestra on Karita Mattilan uusin aluevaltaus vanhempien naisroolien sarjassa. Ristiriitojen täyttämä, aviomiehensä murhannut äiti antaa paljon mahdollisuuksia dramaattiselle ilmaisulle.
Elektran Klytamnestra on Karita Mattilan uusin aluevaltaus vanhempien naisroolien sarjassa. Ristiriitojen täyttämä, aviomiehensä murhannut äiti antaa paljon mahdollisuuksia dramaattiselle ilmaisulle.

Rondo jatkaa yhteistyössä Ok-matkojen kanssa lukijamatkojaan maailman musiikkikeskuksiin. Vuoden 2024 ensimmäinen matka suuntautuu 12.–15.1. Lontooseen. Kuninkaallisessa oopperassa nähdään Christof Loyn ohjaama uusi tuotanto Straussin Elektrasta, jossa kohtaavat kolme suurta sopraanoa: Nina Stemme (Elektra), Karita Mattila (Klytämnestra) ja Sara Jakubiak (Chrysothemis). Royal Operan juuri väistynyt musiikillinen johtaja Antonio Pappano on kapellimestarina. Tuotanto saa myöhästyneen ensi-iltansa koronapandemian peruttua sen vuonna 2020.

Matkan ohjelmassa on myös toinen ooppera. London Symphony Orchestra esittää Sir Simon Rattlen johdolla ja huippusolistien kera Janacekin Jenůfan Barbican Centerissä. Rattle on tuonut jo useita oopperoita Barbicanin lavalle konserttiesityksinä. Ne ovat olleet suuria menestyksiä ja päätyneet myös levylle. Jenůfa on LSO:n Janacek-sarjan kolmas ooppera. Sen pääsolisteina ovat Asmik Grigorian (Jenůfa), Katarina Karnéus (Kostelnička) ja Aleš Briscein (Laca).

Matkan kolmantena kohokohtana on Lontoon toisen huippuorkesterin London Philharmonic Orchestran konsertti Royal Festival Hallissa. Sen solistina on tähtiviulisti Anne-Sophie Mutter, joka soittaa John Williamsin viulukonserton. Se on Mutterille sävelletty ja tarjoaa aivan erilaisen, klassisemman kuvan yhtenä aikamme menestyksekkäimmistä elokuvasäveltäjistä tunnetun Williamsin musiikkiin. Jonathon Heyward johtaa konsertissa lisäksi Williamsin elokuvamusiikkia ja Leonard Bensteinin On the Waterfront -sarjan.

 

Lisätietoja: 

Linkki Matkanjärjestäjän sivulle

Lentoaikataulu:

12.1.2024 Helsinki – Lontoo 07:50 – 09:10 AY1331

15.1.2024 Lontoo – Helsinki 16:15 – 21:05 AY1336

Hotelli: Holiday Inn Bloomsbury****

Tiedustelut ja varaukset:

Ok-Matkat, 09 2510 2055

ryhmat@okmatkat.fi

 

 

 

Tuoreimmat uutiset