Monet jazzmuusikot kertovat haastattelussa tuntevansa soittaessaan musiikin tulevan jostain korkeammalta ja virtaavan heidän käsiensä lävitse.”
Professori ja jazzmusiikko Peter Vuust Aamulehdessä 19.7.2017
Länsimaiseen taidemusiikkiin on kuulunut hyvin erityyppisiä musiikin lajeja ja teoksia: kamariyhtyeiden musiikkia, oopperoita ja oratorioita, kantaatteja, messuja, sinfonioita ja muita suuria orkesterisävellyksiä mutta myös yksinlauluja ja soolosoitinteoksia. Kun joku siis sanoo, että Hämeenlinnasta hävisi Sibeliuksen syntymäkaupuki -säätiön mukana ”vain klassisen musiikin tarjonta”, hän ilmoittaa pyyhkäisseensä pois tuhat vuotta länsimaisen taidemusiikin historiaa. Pikkujuttu!”
Toimittaja Pirjo-Liisa Niinimäki Hämeen Sanomissa 27.7.2017.
Pyrin siihen, että laulaminen ei olisi vain kaunista, vaan äänenkäyttöä kaikkeine väreineen. Kaunis äänensävy ei välttämättä aina ole se, mikä tarinaa parhaiten ilmentää.”
Helsingin Kaupunginteatterin Myrskyluodon Maija -musikaalin Maijana laulava Laura Alajääski Eevassa 8/2017.
Kynsien huoltaminen on paikoittain melkoinen operaatio. Minun pitää tehdä sitä vähän jopa salaa, koska kynsien jatkuvaa perusteellista hoitamista ei oikein yhdistetä miesten puuhiin. Kitaristin kynsien huoltamiseen kuuluvat tarkka trimmaaminen, hiominen ja reunojen muotoileminen. Kynsiäni on ihmetelty usein. Vastauksena olen näyttänyt molemmat käteni. Sen myöt epäluulo on yleensä vaihtunut kiinnostukseksi.”
Toimittaja Oskari Valtonen kolumnissaan Länsi-Savossa 26.7.2017.
Ammattimuusikkona minua surettaa se, että kukaan lapsistani ei halua harrastaa musiikkia. Mutta musiikin opiskelun pitää lähteä sisäisestä palosta, ei vanhempien patistuksesta.”
Lukijan vastaus Meidän perhe –lehden kyselyyn lasten harrastamisesta. 8/2017.
Liina kallis harrastus, enkä kestä sitä ääntä.”
Lukijan perustelu, miksei suosittele viulunsoittoa lapsen harrastukseksi. Meidän Perhe 8/2017.
Äänen tekeminen auttaa synnyttäjää antautumaan supistuksille. Poskilihaksista lähtee suora yhteys kohdunsuulle. Kun supistuksen tullessa rentouttaa leuan päästämällä puheääntä matalampaa ääntä, kivusta lähtee terä.”
Synnytyslaulutekniikan opettaja, musiikin tohtori Hilkka-Liisa Vuori Vauva-lehdessä 8/2017.
Etenkin musiikkitoimittajien ja yleisten musaintoilijoiden on ollut vaikea hyväksyä EDM-artistien nousua ja sitä, että nämä artistit saattavat soittaa kokonaisen keikan vain muistitikkua käyttäen. EDM-artistit ja dj:t ovat olleet musiikkialan suosituimpia pilkan kohteita viime vuosina. Pilanteko kumpuaa kulahtaneesta taiteilijamyytistä. Siitä, että taiteen vuoksi pitää kärsiä ja lavalla tehdä paljon asioita, koska vain se on ”aitoa”. Tosiasassa ei ole mitään väliä, painaako lavalla pelkästään play-nappia, vai soittaako 15-minuuttisen kitarasoolon, jossa kitaristi yhdistelee taitavasti Beethovenia, Suurlähettiläitä, Suomi 100 -fanfaaria ja Thelonious Monkia intertekstuaalisuudesta kihelmöivien rocksetien iloksi.”
Toimittaja ja dj Arttu Seppänen Helsingin Sanomien kolumnissaan 3.8.2017.
Jos lapsilta itseltään kysytään, mistä he pitävät, niin he vastaavat tykkäävänsä kaikenlaisesta musiikista. Heille ei ole hyvää tai huonoa genreä.”
Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen lehtori Eeva-Leena Pokela Savon Sanomissa 9.8.2017.
Lentäessä näkee heti, onnistuuko lento vai ei. Myös kapellimestarina palautteen saa nopeasti, kun kuulee, onko orkesterin soitto sellaista, mihin pyritään.”
Kapellimestari Dima Slobodeniouk Gloriassa 8/2017.