TUOREIMMAT UUTISET BarokkiKuopion kaksoisteemana talo ja talous

BarokkiKuopion kaksoisteemana talo ja talous

Ensemble Nylandia © Kari Kohvakka

Seitsemästoista BarokkiKuopio-festivaali järjestetään 14.–18. heinäkuuta. Teemalla ”talo/talous” toteutuva tapahtuma tutkailee muun muassa, miten hovien ja mahtisukujen mieltymykset vaikuttivat aikoinaan Euroopan musiikkikulttuureihin, miten erilaiset esiintymistilat vaikuttivat ohjelmistoon ja kuka maksoi muusikoille ja säveltäjille. Ensemble Nylandia -barokkiyhtyeen järjestämän, cembalisti Matias Häkkisen taiteellisella johdolla rakennetun festivaalin taiteilijavieraita ovat mm. sopraano Tuuli Lindeberg, kosketinsoittaja Anna-Maaria Oramo sekä unkarilainen barokkiviulisti Kinga Ujszászi ja virolaiset jousisoittajat Meelis Orgse ja Johanna Randvere.

Keskiviikkona 14.7. ohjelma alkaa kahvikonsertilla Ramin Konditoriassa, ja illalla Nylandia tutkailee Bachin ja Pyhän Johanneksen kirkon arkkitehtuurin suhdetta, solisteinaan sopraano Inka Kinnunen ja traversohuilisti Sini Vahervuo. Iltaklubilla esiintyy Nylandian periodisoitinrockyhtye Tavallinen Peili. Torstain päiväohjelmassa on niin pop up -esityksiä, lasten barokkikonsertti kuin videonäytös Islannissa taltioidusta Nylandian konsertista. Iltakonsertissa solistina toimii puhallinsoittaja Petri Arvo.

Perjantain 16.7. konserteissa Lindeberg ja Oramo sukeltavat keskiaikaisen Ruusuromaanin puutarhatunnelmiin, ja lauantain 17.7. päiväkonsertti tapahtuukin puutarhassa VB-valokuvakeskuksen takapihalla. Iltakonsertissa perehdytään hollantilaiseen urkumusiikkiin Anna Antikaisen, Pekka Piirosen ja Hannele Mehtälän soittamana. Sunnuntaina Ujszászi, Ogre ja Randvere yhdessä BarokkiKuopion continuoryhmän kanssa esittävät barokkiteosten ohessa suomalais-ugrilaista kansanmusiikkiperimää.

 

EI KOMMENTTEJA

Exit mobile version