TUOREIMMAT UUTISET Helsingin juhlaviikot peruttu tältä vuodelta – “Teemme kaikkemme, että taide ja yleisöt...

Helsingin juhlaviikot peruttu tältä vuodelta – “Teemme kaikkemme, että taide ja yleisöt kohtaavat jälleen tulevaisuudessa”

Huvila-teltta on perinteisesti yksi Helsingin juhlaviikkojen tapahtumapaikka, joka sijaitsee festivaalin ajan Hakaniemen Tokoinrannassa. © Jussi Hellsten

Koronapandemian vuoksi peruttujen festivaalien lista sai jälleen uuden nimen. Suomen suurimpiin festivaaleihin kuuluva Helsingin juhlaviikot ja yksi sen tunnetuimmista tapahtumista, Taiteiden yö, on nimittäin peruttu tältä vuodelta. Helsingin tapahtumasäätiön hallitus päätti asiasta maanantaina 11. toukokuuta pidetyssä kokouksessaan.

 

Tapahtumasäätiön hallitus totesi, ettei säätiö voi järjestää juhlaviikoille suunniteltuja yleisötapahtumia, sillä Helsinki on Suomen tiheimmin asuttua aluetta ja kaupungissa on ollut paljon koronavirustartuntoja. Säätiön toimitusjohtajan Stuba Nikulan mukaan niin yleisön, artistien kuin työntekijöidenkin turvallisuus ja hyvinvointi ovat tässä tilanteessa ensisijaisia.

Juhlaviikot oli tarkoitus järjestää tänä vuonna 20.8.–6.9. Festivaalin jo aiemmin julkistettuihin ja myynnissä oleviin tapahtumiin ostetut liput voi palauttaa lipunmyynnistä vastaavan Ticketmasterin ohjeiden mukaisesti.

”Festivaaliohjelmaa on valmisteltu pitkään, ja onkin harmillista, että emme pääse toteuttamaan tälle vuodelle suunniteltua hienoa tapahtumaa”, Nikula toteaa tiedotteessa.

”Uusien tapahtumia koskevien linjausten odottaminen kesäkuun alkuun asti olisi ollut tuotantojemme kannalta kestämätöntä, joten koemme säätiön hallituksen tehneen ainoan mahdollisen ratkaisun.”

Juhlaviikkojen taiteellinen johtaja Marko Ahtisaari puolestaan kiittää kaikkia, jotka ovat olleet luomassa nyt peruttua festivaalia.

“Olemme todella pahoillamme ja teemme kaikkemme, että taide ja yleisöt kohtaavat jälleen tulevaisuudessa.”

Helsingin juhlaviikot järjestetään seuraavan kerran ensi vuonna 19.8.–5.9. Tuolloin Taiteiden yötä juhlitaan festivaalin avajaispäivänä 19. elokuuta.

EI KOMMENTTEJA

Exit mobile version