TUOREIMMAT UUTISET Helsingissä ehdotetaan leikkauksia musiikkiopistojen avustuksiin

Helsingissä ehdotetaan leikkauksia musiikkiopistojen avustuksiin

Leikkaukset vähentäisivät opetustuntien määriä ja myös valtion rahoitusta.

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuurijaostolle 14.12.2017 laadittu esitys ehdottaa leikkauksia musiikkiopistojen ja konservatorioiden toiminta-avustukseen. Esitys ehdottaa yhteensä 156 690 euron leikkauksia avustukseen eli jokaista musiikkiopistoa ja konservatoriota kohden 5 % leikkausta edellisvuoden avustuksiin verraten. Esityksen on laatinut Helsingin kaupungin kulttuuripalvelupäällikkö Stuba Nikula.

Leikkauksia vastaan on laadittu adressi, jossa kerrotaan, että leikkaukset tulisivat vaikuttamaan erityisesti opetustunteihin ja musiikkiopistojen valtion rahoitukseen. Näin ollen musiikkiopistojen rahoituksen leikkaus ei jäisi vain kaupungin leikkauksiin. Adressin on laatinut Musiikkiopisto Avonian rehtori Ilari Iivonen.

”Koska leikkaukset tulevat vähentämään opetustuntien määriä, tulevat ne vähentämään takautuvasti myös valtion rahoitusta helsinkiläisille oppilaitoksille. Vähenevä valtionrahoitus ja oppilasmaksutulot tulevat aiheuttamaan lisää leikkaustarpeita, joten todellista musiikki- ja taidekasvatuksen alasajoa on vaikea arvioida ennakkoon”, adressissa perustellaan.

Esityksessään Nikula ehdottaa musiikkiopistojen ja konservatorioiden viiden prosentin leikkauksia siirrettäviksi muille taiteen perusopetuksen taiteenlajeille sekä toimijoille, jotka toimivat matalan osallistumisen ja heikon rahoituksen alueilla sekä toimijoille, jotka lisäksi tavoittavat taiteen perusopetuksessa muuten aliedustettuja ryhmiä.

Esityksessä lisätään myös monien taiteen alojen eri toimijoiden avustusta. Ainoa musiikkiopistoista, jonka toiminta-avustusta nostettaisiin leikkausten sijasta, on Pitäjänmäen musiikkiopisto, jonka kannatusyhdistys saisi lisää avustusta. Myös Suomen musiikkikasvatus ry:n ylläpitämä yksityinen Musiikkikoulu Malmi & Itäkeskus ja Vuosaaren musiikkikoulun Tuki ry saisivat lisää toiminta-avustusta.

Toimituksen lisäys: Helsingin kaupungin kulttuurilautakunnan kulttuurijaosto hyväksyi jo kokouksessaan 14.12.2017 Stuba Nikulan esityksen musiikkioppilaitoksen kuntaosuuden 5% leikkauksesta. 

EI KOMMENTTEJA

Exit mobile version