TUOREIMMAT UUTISET IS: Oopperalaulaja Seppo Ruohonen on kuollut

IS: Oopperalaulaja Seppo Ruohonen on kuollut

Tenori Seppo Ruohonen oli yksi menestyneimpiä suomalaisia oopperalaulajia. Kuvalähde: Toivo Kuula -laulukilpailu

Tenori Seppo Ruohonen (1946–2020) on kuollut 73-vuotiaana. Ilta-Sanomien mukaan Ruohonen kuoli vatsasyöpään sunnuntaina 1. maaliskuuta. Hän oli syntynyt 25. huhtikuuta 1946 Turussa. Ruohonen oli yksi menestyneimpiä suomalaisia oopperatenoreita ja ehti esittää yli sata pääroolia arvostetuissa oopperataloissa ympäri maailmaa.

Opiskeltuaan vuosina 1971–1973 Wienin Valtionoopperan oopperastudiossa sekä Wienin musiikkikorkeakoulussa Ruohonen oli kiinnitettynä mm. Suomen kansallisoopperaan, Frankfurt am Mainin oopperaan ja Deutsche Oper Berliiniin. Ruohonen vieraili kiinnitystensä ohella myös esim. Lontoon Covent Gardenissa, Moskovassa, Venetsiassa, Tel Avivissa ja Los Angelesissa.

Ruohonen oli paitsi arvostettu laulaja myös laulunopettaja. Uransa aikana hän toimi Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksen professorina sekä laulunopettajana useammassa oppilaitoksessa ja lukuisilla kesäkursseilla. Lisäksi hän on toiminut Varsinais-Suomen Musiikkioppilaitoksen rehtorina ja useiden laulukilpailujen tuomarina. Ruohonen ehti kouluttaa elämänsä aikana ammattiin merkittävän määrän laulajalahjakkuuksia ja jatkoi opettamista kuolemaansa saakka. Ruohonen palkittiin Pro Finlandia -mitalilla vuonna 2011.

EI KOMMENTTEJA

Exit mobile version