TUOREIMMAT UUTISET Jane ja Aatos Erkon säätiöltä merkittävät avustukset Sibelius-Akatemialle ja Helsingin kaupungille

Jane ja Aatos Erkon säätiöltä merkittävät avustukset Sibelius-Akatemialle ja Helsingin kaupungille

Helsingin kaupunginorkesteri esiintymässä kummilapsilleen. © Heikki Tuuli

Jane ja Aatos Erkon säätiö on myöntänyt merkittävän suuruiset avustukset Taideyliopiston Sibelius-Akatemialle kansainvälisiin yhteistyöproduktioihin sekä Helsingin kaupungin kulttuuripalveluille kulttuurin kummilapsitoimintaan. Avustusten yhteenlaskettu summa on noin 1,6 miljoonaa euroa.

Helsingin kaupungin kulttuuripalvelut saivat säätiöltä 900 000 euroa kulttuurin kummilapsitoiminnan aloittamiseen vuosien 2020–2027 aikana. Vuodesta 2020 lähtien jokaisella Helsingissä syntyvällä lapsella onkin kummina kulttuuritoimija, jonka kautta lapsi perheineen saa kokea kulttuuri- ja taide-elämyksiä. Toiminnan tavoitteena on edistää lapsiperheiden hyvinvointia sekä yhdenvertaisuutta, ja perheet kutsutaan mukaan toimintaan heti lapsen synnyttyä. Kulttuurikummius jatkuu lapsen koulualoitukseen saakka.

Helsingin kaupunginorkesterin kummilapsitoiminnasta vuosina 2000 ja 2012 syntyneiden lasten kanssa saadut kokemukset ovat olleet erinomaisia, ja nyt kaupunki haluaa laajentaa toiminnan jatkuvaksi ja eri taiteenaloja käsittäväksi. Ensi vuonna syntyvistä lapsista tulee Helsingin kaupunginorkesterin kummilapsia ja vuonna 2021 syntyvistä puolestaan Helsingissä majapaikkaansa pitävien teatterien kummilapsia. Joka vuosi mukaan tulee uusi uusi taidemuoto niin, että vuonna 2027 vuorossa on jälleen Helsingin kaupunginorkesteri.

”Jane ja Aatos Erkon säätiö arvostaa Helsingin kaupungin kulttuurimyönteisyyttä, ja haluaa avustuksellaan tukea pienten kaupunkilaisten kasvamista luontevasti kulttuurin kuluttajiksi. Luotamme, että hanke luo tasa-arvoisia mahdollisuuksia kaikille perheille nauttia kulttuurielämyksistä”, toteaa säätiön asiamies Marja Leskinen kulttuuripalvelujen tiedotteessa.

Sibelius-Akatemialle säätiö puolestaan myönsi 690 000 euroa viiteen kansainväliseen orkesteri- ja yhteistyötuotantoon vuosina 2019–2023. Laajamittaisessa oppilaitosyhteistyössä maailman johtavien musiikkikorkeakoulujen opiskelijat työskentelevät yhdessä huippuammattilaisten, kuten säveltäjien, kapellimestarien, muusikoiden ja agenttien, ohjauksessa eri puolilla maailmaa. “Harjoitteluperiodeja seuraavat esiintymiset erilaisilla estradeilla New Yorkin jazzklubeista kansainvälisesti arvostetuimpiin musiikkifestivaaleihin”, Sibelius-Akatemian dekaani Kaarlo Hildén kertoo tiedotteessa.

Kansainvälinen halukkuus yhteistyöhön Sibelius-Akatemian kanssa on kasvanut viime vuosina merkittävästi johdonmukaisen koulutuksen laadun ja kansainvälisten kumppanuuksien kehittämisen ansiosta. Yhteistyöhankkeet täydentävätkin merkittävästi Taideyliopiston kansainvälistä yhteistyöverkostoa.

“Jane ja Aatos Erkon säätiön tuella voimme seuraavina vuosina tarjota opiskelijoillemme monipuolisia kansainvälisiä oppimiskokemuksia, vahvistaa toimintaamme osana musiikin korkeakoulutuksen globaalia kärkeä sekä tuoda näkyvyyttä suomalaiselle taiteen koulutukselle ja vahvalle musiikkikulttuurille”, Hildén toteaa.

Jane ja Aatos Erkon säätiön myönsi tänä vuonna yhteensä yli 25 miljoonan euron edestä avustuksia, joita Helsingin kaupungin ja Sibelius-Akatemian lisäksi saivat muun muassa Haminan kaupunki kansainvälisen sotilasmusiikkifestivaalin järjestämiseen ja Kuopion musiikinystäväin yhdistys Kuopion viulukilpailun järjestämiseen.

EI KOMMENTTEJA

Exit mobile version