TUOREIMMAT UUTISET Jazz-tähti Herbie Hancock esiintyy ensi kesänä Pori Jazzissa

Jazz-tähti Herbie Hancock esiintyy ensi kesänä Pori Jazzissa

Herbie Hancock vuoden 2013 paikkeilla. © Douglas Kirkland

Jazz-legenda Herbie Hancock saapuu konsertoimaan Pori Jazzissa ensi kesänä. Huhtikuussa 80 vuotta täyttävä pianisti-säveltäjä nähdään yhtyeineen Porin Kirjurinluodossa torstaina 16. heinäkuuta. Hancock on tuttu vieras Porissa. Hän esiintyi ensimmäisen kerran Pori Jazzissa jo vuonna 1971, minkä jälkeen hän on palannut useasti Porin Kirjurinluotoon. Hancockin yhtye kesän Euroopan-kiertueelle täsmentyy myöhemmin.

Menestyksekkään ja vaiherikkaan uransa varrella yhdysvaltalaistaiteilija on tullut tunnetuksi kulttuurin, teknologian ja musiikkibisneksen edelläkävijänä. Hancock nousi kuuluisuuteen kuuluessaan 60-luvulla trumpetistilegenda Miles Davisin kvintettiin, jonka jäsenenä hän mullisti jazzin soundia. Samaan aikaan Hancock aloitti tuotteliaan soolouransa ja on julkaissut useita jazzin, funkin ja rockin elementtejä yhdistäviä albumeja.

Hancock on voittanut 14 Grammya, ja vuonna 2016 hänet palkittiin ainutlaatuisesta urastaan elämäntyö-Grammylla. Hänellä on taskussaan myös Oscar-palkinto Round Midnight -elokuvan (1986) musiikista. Esimerkiksi Hancockin sävellykset Canteloupe Island, Maiden Voyage ja Watermelon Man kuuluvat jazzin moderneihin standardeihin.

Aiemmin julkistettuja tulevan kesän esiintyjiä ovat mm. Charles Lloyd Kindred Spirits, laulaja Cécile McLorin Salvant sekä blues-kitaristi Erja Lyytinen.

EI KOMMENTTEJA

Exit mobile version