TUOREIMMAT UUTISET Jazzliiton Yrjö-palkinto saksofonisti Timo Lassylle

Jazzliiton Yrjö-palkinto saksofonisti Timo Lassylle

Timo Lassy © Tero Ahonen

Suomen Jazzliiton vuosittaiset tunnustuspalkinnot jaettiin tänään Tampere Jazz Happeningin yhteydessä. Vuoden 2020 Yrjö-palkinnon on saanut saksofonisti Timo Lassy.

”Timo Lassy on suomijazzin ehdotonta aatelia”, kuvailee Jazzliiton hallituksesta koostuvan palkintoraadin jäsen Jussi Fredriksson. ”Lassyn sielukas musiikki on rikastuttanut poikkeuksellisen vahvasti kotimaisen jazzmusiikin kenttää pitkin 2000-lukua. Lassyn juureva ja mukaansatempaava ilmaisu on valloittanut musiikinystävien sydämiä myös perinteisen jazzyleisön ulkopuolella. Terävä sävelkynä, tunnistettava soundi, loistava instrumentalisti, fantastinen yhtyeenjohtaja”, Fredriksson listaa raadin perusteita.

Lassy (s. 1974) on esiintynyt sooloartistina vuodesta 2007 alkaen ja levyttänyt kahdeksan soololevyä. Vuonna 2018 Lassyn Moves palkittiin Emma-gaalassa vuoden jazzalbumiksi. Ennen soolouraansa Timo Lassy oli mukana huippusuositussa The Five Corners Quintetissa, jota pidetään uuden suomalaisen jazzsukupolven tärkeimpänä yhtyeenä. Saksofonistina Lassy on tehnyt laaja-alaisesti freelancetyötä esiintyen useiden artistien levyillä ja keikoilla, ja hän on myös säveltänyt ja tuottanut elokuvamusiikkia.

Harkinnanvaraisesti myönnettävän Andania-elämäntyöpalkinnon on saanut toimittaja ja jazzaktiivi Matti Laipio. Jazzkulttuurin hyväksi tehtävästä työstä myönnettävän Varjo-Yrjö -palkinnon sai tänä vuonna Tapio Ylinen, jonka pyörittämä Eclipse Music -levy-yhtiö julkaisee ahkerasti suomalaista jazzia.

EI KOMMENTTEJA

Exit mobile version