TUOREIMMAT UUTISET Johan Krogius voitti Timo Mustakallio -laulukilpailun

Johan Krogius voitti Timo Mustakallio -laulukilpailun

Voittajat Johan Krogius ja Jere Hölttä. © Saara Lavi

Sunnuntaina 18.7. Savonlinnassa käydyn Timo Mustakallio -laulukilpailun voittajaksi nousi tenori Johan Krogius ja Suomen Kulttuurirahaston Eero Rantalan rahaston palkinnon voitti baritoni Jere Hölttä. 23-vuotias Krogius opiskelee laulua Helsingin konservatoriossa, Hölttä Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa.

“Johan on poikkeuksellinen kyky ja hyvin lahjakas taiteilija. Hänellä on maailmanluokan ääni, jota hän osaa käyttää todella hyvin”, sanoo tiedotteessa tuomariston puheenjohtaja ja Savonlinnan oopperajuhlien taiteellinen johtaja Ville Matvejeff.

Kilpailun alkuerään osallistui 16 ja finaaliin 8 laulajaa. Tuomaristoon kuuluivat Matvejeffin lisäksi sopraano Karita Mattila sekä Urkuyö ja Aaria -festivaalin taiteellinen johtaja Erkki Korhonen. Pääpalkinto on 15 000 euroa ja Suomen Kulttuurirahaston Eero Rantalan rahaston palkinto 10 000 euroa. Voittajat esiintyvät Urkuyö ja Aaria -festivaalilla Espoossa 29.7.2021, ja finaaliin yltäneille järjestetään lisäksi mestarikurssi Savonlinnassa kesällä 2022. 

EI KOMMENTTEJA

Exit mobile version