TUOREIMMAT UUTISET Jonas Kaufmann palaa lavoille

Jonas Kaufmann palaa lavoille

Jonas_Kaufmann_c_Gregor_Hohenberg
Kuva: Gregor Hohenberg

Tenori Jonas Kaufmann on ollut esiintymislavoilta poissa peräti neljä kuukautta. Kaufmann joutui tänä syksynä perumaan monia esityksiään äänihuulien verenpurkauman vuoksi, eikä saanut lääkärin ohjeiden mukaan laulaa pitkään aikaan. Italialainen Corriere della Sera -lehti kertoo toipumisajan olleen Kaufmannille tuskallista.

”Tämä on ollut todella vaikeaa aikaa. Rakastan laulamista, enkä ole koskaan aiemmin joutunut pitämään siitä näin pitkää taukoa. Se ei ollut helppoa, mutta mitä muuta olisin voinut tehdä?”, Kaufmann purki lehden haastattelussa tuntojaan.

Nyt Kaufmann on kuitenkin valmis palaamaan rakastamilleen oopperalavoille, mikä varmasti ilahduttaa monia musiikin ystäviä. Lehden mukaan laulajan ”annus horribilis” (suom. kamala vuosi) on ohi, ja Kaufmann laulaa Lohengrinin nimiroolin Pariisissa 18. tammikuuta.

”Olen nyt töissä Opéra Bastillessa, iloisena kuin poikanen. Lääkärini oli selväsanainen: voin aloittaa taas laulamisen, mutta rauhallisesti, yksi askel kerrallaan. Sillä laulaminen oopperassa vastaa korkean tason urheilusuoritusta.”

EI KOMMENTTEJA

Exit mobile version