TUOREIMMAT UUTISET Kamarimusiikkia meren ja luonnon helmassa

Kamarimusiikkia meren ja luonnon helmassa

Vironlahden kirkko kuuluu Kaakon kamarimusiikin tunnelmallisiin konserttipaikkoihin. Kuva: Sofia Virtanen

Kaakon kamarimusiikki -festivaali (2.–6. heinäkuuta) Vironlahdella kuuluu volyymiltaan tämän kesän nousijoihin pienempien festivaalien joukossa. Konsertteja on viiden päivän aikana kaksi päiväittäin. Klassinen kamarimusiikki saa seurakseen Matti Salmisen. Mari Palon ja Lilli Paasikiven tähdittämän lauluillaan ja Kansallisbaletin tanssijoiden esityksen Zsarin aukiolla.

Konserttipaikkoina ovat Vironlahden, Miehikkälän ja Klamilan kirkot, Harjun hovi ja Vironjoen alakoulu ja eri ulkoilmatilat. Lisäksi konserttiristeily suuntautuu Tammion kalastajakylään, ja lähtö sinne on Haminan Tervasaaresta.

Tapahtuman taiteellisena johtajana on Kansallisoopperan konserttimestari Jukka Merjanen. Hän on kutsunut Suomen eturivin muusikoita, jotka vaihtelevat kamarikokoonpanosta toiseen: mm. Petteri Iivonen, viulu, Kirsikka de Leval Jezierski ja Ilari Angervo, alttoviulu, Samuli Peltonen ja Tuoma Ylinen, sello, Tuomas Turriago, piano ja Bence Bogányi, fagotti. Klassinen soolo- ja kamarimusikki Bachista ja Mozartista Brahmsiin ja Bartókiin korostuu ohjelmissa.

 

 

EI KOMMENTTEJA

Exit mobile version