TUOREIMMAT UUTISET Kansallisbaletin taiteelliseksi johtajaksi nousemassa Madeleine Onne

Kansallisbaletin taiteelliseksi johtajaksi nousemassa Madeleine Onne

Madeleine Onne Kuva: Hong Kong Ballet

Jos Onne valitaan, Kansallisbaletti saa runsaasti johtamiskokemusta omaavan kuninkaallisen hovitanssijan.

Suomen Kansallisooppera ja -baletti sr:n hallitus on valinnut ehdokkaakseen baletin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi Madeleine Onnen. Hallituksen puheenjohtaja Päivi Kärkkäinen esitti tänään hallituksen kokouksessa Onnea ehdokkaaksi, ja hallituksen nimitys- ja palkitsemisvaliokunta oli tätä ennen kannattanut Kärkkäisen esitystä yksimielisesti. Lopullinen päätös tehdään 10.10.2017 hallituksen kokouksessa, mitä ennen hallitus kuuntelee henkilöstöryhmiä.

Ruotsalainen Madeleine Onne on työskennellyt balettitanssijana Tukholman Kuninkaallisessa baletissa vuosina 1978–2002 ja tanssinut vuodesta 1984 ensitanssijana klassisen baletin useimmissa merkittävissä päärooleissa. Hänelle myönnettiin kuninkaallisen hovitanssijan arvonimi vuonna 1995. Baletin taiteellisena johtajana Onne on toiminut Tukholman Kuninkaallisessa baletissa ja Hongkongin baletissa yhteensä 15 vuoden ajan. Tällä hetkellä Onne johtaa Houstonin balettiakatemiaa Yhdysvalloissa.

Valinnan syiksi Kansallisbaletti mainitsee tiedotteessaan mm. Onnen ”johtamistehtävissä muodostuneen hyvän kokemuksen strategian luomisesta, toimeenpanosta ja esimiestyöstä”. Esille pääsevät myös Onnen hyvät kansainväliset verkostot, yhteistyökyvyt, kiinnostus balettikoulutuksen kehittämiseen ja pohjoismaisten taideorganisaatioiden toimintatapojen tuntemus.

Uuden taiteellisen johtajan julkisessa hakuprosessissa oli mukana 80 henkilöä 16 eri maasta. Nykyisen taiteellisen johtajan Kenneth Greven kausi päättyy 31.7.2018. Uuden johtajan sopimus sijoittuisi kausille 2018–2022, sisältäen kolmen vuoden lisäoption.

Lue lisää aiheesta:

Kuka pelastaisi baletin?

EI KOMMENTTEJA

Exit mobile version