TUOREIMMAT UUTISET Kansallisoopperan Valkyyria ja Innocence siirtyvät, syksylle Mozartia koronaversiona

Kansallisoopperan Valkyyria ja Innocence siirtyvät, syksylle Mozartia koronaversiona

Karita Mattila © Marica Rosengård

Kansallisooppera on muuttanut kauden 2020–21 ohjelmaansa varautuessaan mahdollisiin kokoontumisrajoituksiin myös syksyllä. Elokuun lopussa kauden avaa Covid fan tutte, joka on Minna Lindgrenin ajankohtaisaiheisella libretolla ryyditetty versio Mozartin Così fan tuttesta. Jussi Nikkilän ohjaaman produktion tähtinä ovat kotimaiset huippusolistit Karita Mattila, Miina-Liisa Värelä, Tommi Hakala, Johanna Rusanen, Tuomas Katajala ja Waltteri Torikka. Kapellimestarina toimii Esa-Pekka Salonen.

”Meillä oli mahdollisuus saada tämä uskomaton tiimi kasaan näin nopealla aikataululla, kun taiteilijat istuvat kotonaan tai mökeillään ja odottavat töiden alkua. Tämä idea oli kuin samppanjapullo, josta korkki lensi ilmaan: kaikki olivat innoissaan ja halusivat mukaan tähän hulvattomaan produktioon, joka käsittelee yhteisiä kokemuksiamme tänä absurdina aikana. Tämä on ainutkertainen tuotanto ainutkertaiseen tilanteeseen”, kertoo Kansallisoopperan taiteellinen johtaja Lilli Paasikivi.

Aiemmin syyskaudelle ohjelmoitu Richard Wagnerin Valkyyria halutaan toteuttaa suurella orkesterilla, ja niinpä se saa ensi-iltansa vasta 29.1.2021 Susanna Mälkin johdolla. Samoin Kaija Saariahon ja Sofi Oksasen uutuusooppera  Innocence siirtyy myöhemmille Kansallisoopperan kausille, sillä sen kantaesitys Aix-en-Provencen festivaalilla peruuntui alkavalta kesältä.

1 KOMMENTTI

Exit mobile version