TUOREIMMAT UUTISET Kemin kaupunginorkesterin kohtalo yhä auki

Kemin kaupunginorkesterin kohtalo yhä auki

Kemin kaupunginorkesteri yhdessä taiteellisen johtajansa Erkki Lasonpalon kanssa. © Esajuha Posti

Lapin Kansa uutisoi tänään Kemin kaupunginvaltuuston eilen, maanantaina 9. joulukuuta pidetystä kokouksesta, jossa valtuusto hyväksyi ensi vuoden budjetin ilman linjariitoja. Lehden mukaan Kemissä ollaan nyt leikkaamassa suhteellisesti eniten kulttuurin ja musiikin rahoitusta. Vaikka valtuusto päättikin pitää kulttuurin viiden prosentin rahoitusleikkauksen voimassa, päätöstä kaupunginorkesterin tulevaisuudesta saadaan odottaa vielä tovi. Orkesterin kohtalo ratkeaa aikaisintaan vasta ensi tammikuussa, sillä opetus- ja kulttuuriministeriö ei osannut ottaa kantaa Kemin kaupunginorkesterin ytimenä toimivan Meri-Lapin jousikvartetin valtionosuuksiin ennen maanantaista valtuuston kokousta. Valtuustoryhmät ovat sopineet, että ennen lopullista lakkauttamispäätöstä selvitetään, mitä päätös tarkoittaa jousikvartetin valtionosuuksien kannalta.

Kaupunginvaltuuston kokouksessa merilappilaisista musiikkipiireistä koottu delegaatio luovutti valtuustolle 2 651 nimeä keränneen adressin Kemin kaupunginorkesterin säilyttämisen puolesta. Allekirjoituksia adressiin tuli kaikkiaan yli 40 paikkakunnalta ympäri maata, ja tukea orkesterin säilyttämisen puolesta osoitettiin jopa Ruotsista saakka. Eniten allekirjoituksia adressiin kerättiin Kemistä, Helsingistä ja Oulusta.

Adressin mukaan Kemin kaupunginorkesteri on merkittävä kulttuurielämän toimija Meri-Lapissa ja sen alueellinen vaikutus on huomattava. Vuodesta 1983 alkaen Kemissä on toiminut myös Meri-Lapin jousikvartetti (ent. Länsi-Pohjan jousikvartetti), jonka muusikot ovat Kemin kaupunginorkesterin päätoimisia muusikoita. Kemin kaupunginorkesteri koostuu Meri-Lapin jousikvartetin muusikoiden lisäksi Meri-Lapin musiikkiopiston opettajista, lähialueen muusikoista sekä edistyneistä Meri-Lapin musiikkiopiston oppilaista.

EI KOMMENTTEJA

Exit mobile version