TUOREIMMAT UUTISET Laulajatähdet Anne Sofie von Otter, Nadine Sierra sekä Franco Fagioli vierailevat ensi...

Laulajatähdet Anne Sofie von Otter, Nadine Sierra sekä Franco Fagioli vierailevat ensi syksynä Varsinais-Suomessa

Grammy-palkittu mezzosopraano Anne Sofie von Otter esiintyy Turun musiikkijuhlilla vuonna 2020. © Ewa-Marie Rundquist

Naantalin ja Turun musiikkijuhlat tuovat ensi kesän ja syksyn aikana kansainvälisiä laulajatähtiä konsertoimaan Suomeen. Lisäksi Turun musiikkijuhlat laajentaa toimintansa myös talvikaudelle.

“Keräsimme tänä kesänä poikkeuksellisen suuren määrän asiakaspalautetta, jossa toivottiin lisää laadukkaita konsertteja. Monet elokuun konserteista ja lisäkonserteista möivät loppuun, mutta emme toisaalta voi kasvattaa valtavasti elokuun festivaalin yksittäisiä konserttimääriä. Haluamme kuitenkin vastata valtakunnalliseen kysyntään ja kasvattaa toimintaamme, mistä johtuen tulemme tuottamaan konsertteja myös talvikaudella”, toimitusjohtaja Liisa Ketomäki kertoo.

Ruotsalainen Grammy-palkittu mezzosopraano Anne Sofie von Otter tulee konsertoimaan Naantalin musiikkijuhlille torstaina 11. kesäkuuta 2020. Mezzosopraanon konsertti sisältää monipuolisen kattauksen muun muassa Mahlerin ja Straussin lauluja. “Anne Sofie von Otterin edellinen vierailu yli kymmenen vuotta sitten on jäänyt mieleen ikimuistoisena konserttikokemuksena. Nyt meillä on suuri ilo saada hänet uudelleen Naantaliin”, muistelee toimitusjohtaja Tiina Tunturi.

Naantalin musiikkijuhlat järjestetään ensi vuonna 2.–13. kesäkuuta ja juhlien koko ohjelma julkistetaan helmikuussa.

Turun musiikkijuhlat taasen tuovat Suomeen yhdysvaltalaisen sopraano Nadine Sierran, joka esittää torstaina 13. elokuuta 2020 olevassa konsertissaan ooppera-aarioita. Sierran oli tarkoitus esiintyä Turun musiikkijuhlilla jo tänä vuonna, mutta joutui perumaan esiintymisensä. Sierra on voittanut Richard Tucker -palkinnon ja Metropolitan-oopperan Beverly Sills -palkinnon.

Turun musiikkijuhlien varsinaisen festivaalikauden ulkopuolella, sunnuntaina 4. lokakuuta 2020, argentiinalainen kontratenori Franco Fagioli palaa Turkuun antamaan konsertin, jossa hän tulkitsee yhdessä Baselin kamariorkesterin kanssa Mozartin aarioita. Yksi maailman kysytyimpiä kontratenoreita oleva Fagioli esiintyi tämän vuoden kesäkuussa musiikkijuhlien varaslähdössä Händelin Agrippina-oopperan keisari Nerona.

Turun musiikkijuhlien päätapahtuma on ensi vuonna 6.–16. elokuuta 2020 ja koko ohjelmisto julkistetaan maanantaina 9. maaliskuuta 2020.

EI KOMMENTTEJA

Exit mobile version