TUOREIMMAT UUTISET Lontoossa koetaan ääniä ja kuvia pohjoisesta

Lontoossa koetaan ääniä ja kuvia pohjoisesta

Nordic Music Days -tapahtuma esittelee monipuolisesti suomalaisia muusikoita ja sävellyksiä.

Pohjoismaiset musiikkipäivät eli Nordic Music Days (NMD) alkaa tänään ja tapahtuma järjestetään 28.9.–1.10.2017 poikkeuksellisesti Lontoossa. Britit ja kansainväliset vierailijat saavat annoksen pohjoismaista musiikkiperinnettä mm. runolaulun, joikun, Sibeliuksen ja nykymusiikin muodossa.

Tapahtuma käynnistyy Esa-Pekka Salosen johtamalla The Virtual Orchestra: Sibelius 360 -elämyksellä. Avauspäivänä Pekka Kuusisto esittää islantilaisen Daníel Bjarnasonin viulukonserton, ja samassa Salosen johtamassa konsertissa kuullaan myös Sibeliuksen kuudes ja seitsemäs sinfonia. Myöhemmin Finnish Runosongs -konsertissa Kuusisto ja Ilona Korhonen tuovat modernia perspektiiviä suomalaiseen runolauluun.

Nordic Forests -konsertissa 29.9. kuullaan Tytti Arolan sävellys Metsä viululle ja ääninauhalle, kun 30.9. London Sinfoniettan vasket esittävät Jarkko Hartikaisen sävellyksen Radix konsertissaan Brass Walk. Samana päivänä The Riot Ensemble esittää Kaija Saariahon teoksen Terrestre konsertissa Floral Night Episode ja tarttuu päätöspäivänä Adam Vilagin huiluteokseen Flame.

Tapahtumassa on tarjolla myös seminaareja ja sävellyspedagogiikan työpajoja. Poikkitaiteellista taidetta saadaan kokea Paul Jefferiesin rakentaman, revontulien inspiroiman soitinveistoksen kautta.

Seuraavan kerran Nordic Music Days matkaa Helsinkiin 7.11.–11.11.2018. Tapahtuman taiteellisena johtajana toimii tällöin Osmo Tapio Räihälä.

EI KOMMENTTEJA

Exit mobile version