TUOREIMMAT UUTISET Matti Salmiselle kansainvälinen palkinto elämäntyöstä

Matti Salmiselle kansainvälinen palkinto elämäntyöstä

matti-salminen, kuva heikki tuuli
Matti Salminen on levyttänyt, opettanut, tukenut nuoria laulajia ja vienyt lauluaan maailmalle menestyksekkäästi jo vuosikymmenien ajan. Kuva: Heikki Tuuli

Kansainvälinen toimija International Classical Music Awards (ICMA) on jakanut vuosittaiset palkintonsa. ICMAn palkintolautakuntaan kuuluu musiikkikriitikkoja alan lehdistä, online-sivustoilta ja radioasemilta ympäri Euroopan. Mukana ovat myös suomalaiset Classic Radio ja Rondo Classic.

Erikoispalkinnoista suurimman, Lifetime Achievement Awardin sai elämäntyöstään professori Matti Salminen. Muut palkinnonsaajat ovat:

Vuoden artisti: Tabea Zimmermann, saksalainen alttoviulisti

Vuoden nuori artisti, instrumentaalimusiikki: Sophie Pacini, saksalaisitalialainen pianisti

Vuoden nuori artisti, laulumusiikki: Elsa Dreisig, ranskalainen sopraano

Vuoden artistilöytö: Robert Neumann, 15-vuotias saksalaispianisti

Vuoden levy-yhtiö: ruotsalainen BIS

Palkinnot erityissaavutuksista: levy-yhtiö Naxoksen perustaja ja tuottaja Klaus Heymann, Gewandhaus Orchestra Leipzig ja liechtensteinilainen yhtye Ensemble Esperanza

Palkintoja jaettiin myös video- ja levykategorioissa. Kaikki voittajat löydät täältä.

ICMA-palkintopokaalit jaetaan voittajille 1. huhtikuuta palkintogaalassa, joka pidetään tänä vuonna Gewandhaus-konserttitalossa Leipzigissä. Iltaan kuuluu myös gaalakonsertti, johon osallistuvat voittajat ja Leipzigin Gewandhausorchester johtajanaan Francesco Angelico. Konsertti lähetetään radioissa ympäri maailman.

EI KOMMENTTEJA

Exit mobile version