TUOREIMMAT UUTISET Meta4 ja Gringolts Quartet yhdistävät taitonsa seuraavalla Rondo-CD:llä

Meta4 ja Gringolts Quartet yhdistävät taitonsa seuraavalla Rondo-CD:llä

Levyllä soivat Mendelssohnin ja Enescun jousioktetot ovat lajinsa aatelia, ja ne tulkitsee yhdessä kaksi aikamme johtavaa jousikvartettia: Meta4 ja Gringolts Quartet.

Rondo ei ole pelkästään musiikkilehti, vaan kestotilaajamme voivat halutessaan liittää tilaukseensa myös Rondon oman cd-levysarjan. Sarjan seuraavalla levyllä Meta4 ja Gringolts Quartet lyövät taitonsa yhteen Felix Mendelssohnin ja George Enescun jousioktettojen parissa.

“Yksi levy-yhtiön johtajana olemisen nautinnoista on se, että taiteilijarosterista voi ehdottaa yhdistelmiä, joita tuskin muutoin koskaan olisi tapahtunut”, BIS-levymerkin johtajana toimiva Robert von Bahr hehkuttaa uutta Meta4:n ja Gringolts Quartetin yhteislevyä.

“Olemme levyttäneet sekä suomalaisen Meta4-kvartetin että sveitsiläisen Gringolts Quartetin kanssa, ja kun tuli idea äänittää Mendelssohnin oktetti, oli varsin luonnollista yhdistää nämä kaksi kvartettia.”

Jousioktetot ovat harvinaista herkkua, joten nyt Rondon levysarjassa ilmestyvä, BIS-levymerkille tehty levytys on kaikin puolin odotettu harvinaisuus.

Ennen Felix Mendelssohnia ainoastaan Louis Spohr oli säveltänyt vastaavalle kokoonpanolle. Siinä missä Spohr kirjoitti teoksensa kaksinkertaiselle jousikvartetille, 16-vuotias Mendelssohn kuitenkin käsitti kahdeksan soitinta yhtenä kokonaisuutena. Levyllä kuultava toinen oktetto, George Enescun 19-vuotiaana säveltämä teos, puolestaan on harvoin levytetty. Nyt se on kuitenkin mahdollista kuulla kahden aikamme johtavan kvartetin yhteistulkintana.

Antti Häyrysen artikkeli Meta4:n ja Gringolts Quartetin yhteislevystä on luettavissa huhtikuun Rondossa.

EI KOMMENTTEJA

Exit mobile version