TUOREIMMAT UUTISET Orkesterivierailut loppumassa Hämeenlinnassa

Orkesterivierailut loppumassa Hämeenlinnassa

Dima Slobodeniouk ja Sinfonia Lahti, kuva Marco Borggreve
Sibelius-tulkkina tunnettua Sinfonia Lahtea johtaa nykyään Dima Slobodeniouk. Kuva: Marco Borggreve

Hämeenlinnan kaupunki on lopettamassa yhteistyön Sinfonia Lahden kanssa. Orkesteri on vieraillut Sibeliuksen syntymäkaupungissa konsertoimassa jo noin kymmenen vuoden ajan.

Nyt kaupungin elämänlaatulautakunta on tehnyt päätöksen leikata ensi vuoden määrärahoja ja leikkaukset kohdistuvat juuri konserttivierailuihin. Uuden budjetin on tarkoitus tulla voimaan tammikuun 2017 alussa, mutta kaupunginvaltuusto ja -hallitus eivät ole tehneet vielä lopullista päätöstä.

”Jos rahoitus lopetetaan, niin eihän meidän vierailutoiminnallemme ole jatkossa enää edellytyksiä”, kommentoi Yle Uutisille Sinfonia Lahden intendentti Teemu Kirjonen.

Vierailujen konserttipaikan, Verkatehtaan toimitusjohtaja Jouko Astor toteaa samassa haastattelussa, että kulttuuritarjonta on muuttumassa Hämeenlinnassa markkinaehtoiseksi.

Vasta viime vuonna kaupungissa juhlittiin näyttävästi Sibelius 150 -juhlavuotta, jota Sinfonia Lahti juhlisti Sibeliuksen sinfonioiden vierailuesityksillään. Orkesteri konsertoi kaupungissa vielä tänä syksynä aina kerran kuussa.

EI KOMMENTTEJA

Exit mobile version