TUOREIMMAT UUTISET Oulun juhlaviikoilla festivaali seuraa toistaan

Oulun juhlaviikoilla festivaali seuraa toistaan

Bravade-kvartetin harjoitukset Oulunsalo Soissa 2018. © Inkeri Jäntti

Oulun juhlaviikot elokuun 1. aina 31. päivään saakka eivät ole sinällään yksi festivaali, vaan joukko toistaan seuraavia tapahtumia yhteisen lipun alla. Tarjolla on musiikin ohella myös muun muassa kirjallisuutta sekä sirkus- ja videotaidetta.

Juhlaviikot pyörähtävät käyntiin Elojazzeilla 1.–4.8., jossa esiintyjiksi tulevat mm. maailman parhaaksi Hammond-urkuriksi tituleerattu Joey DeFrancesco, basisti ja rumpali Timo Hirvonen ja Jussi Lehtonen yhdessä Oulu All Star Big Bandin kanssa projektilla In the Spirit of Jaco Pastorius, New Yorkissa uraa tekevä basisti Kaisa Mäensivu, Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet, Pope Puolitaival Nordic4, Nina Mya, Johanna Försti, Severi Pyysalo & Mokners ja Sami Saari & Jazzpojat.

Viulisti Kreeta-Maria Kentalan taiteellisessa johdossa järjestetään 8.–11.8. puolestaan Oulunsalo Soi -kamarifestivaali. Juurilleen uskollisena on Kentala ujuttanut vanhemman ja uudemman taidemusiikin sekaan myös kansanmusiikkia: hänen ja cembalisti Tea Polson konsertissa pelimannisävelmät risteävät varhaisbarokin kanssa, ja klassiset hittimelodiat saavat rustiikimmat sovitukset Beethovenin parempi marssi -konsertissa. Myös huuliharppuyhtye Sväng on mukana siinä missä Taurus-jousikvartettikin sekä pianisti Joonas Ahonen ja tenori Juho Punkeri. Festivaali huipentuu Barocco Borealen ja Oulun Barokkiorkesterin yhteiskonserttiin.

Juhlaviikkoihin kuuluu myös kirjallisuuteen keskittyvät Oulun Muusajuhlat 13.–18.8., Oulun Taiteiden Yö 15.8., Kiimingin Koiteli Elää -festivaali 17.8., Ilmakitaransoiton MM-kisat 21.–23.8. sekä Oulun Musiikkivideofestivaalit 22.–25.8.

EI KOMMENTTEJA

Exit mobile version