TUOREIMMAT UUTISET Pohjoinen kansanmusiikin ja -tanssin festivaali Jutajaiset käynnistyy tänään

Pohjoinen kansanmusiikin ja -tanssin festivaali Jutajaiset käynnistyy tänään

Rovaniemeläisen Siepakat -kansantanssiyhtyeen jäseniä. © Samu Rötkönen

Kansanmusiikki- ja tanssiharrastus saattaa olla mielikuvissa ennen kaikkea Pohjanmaan ja Karjalan perinnettä, mutta myös pohjoinen maakuntamme sisältää aktiivista kansanperinteen ylläpitoa. Virkeän saamelaisperinteen ohella on muukin Lappi ollut edustettuna muun muassa tänä vuonna Kaustisen festivaalien maakuntateemana, ja tänään alkavat Rovaniemellä viikonlopun yli kestävät pienet mutta monipuoliset Jutajaiset. Tapahtumaa on järjestetty vuodesta 1973.

Kompakti festivaali pitää sisällään niin tanssia, musiikkia kuin työpajoja ja yhteistoimintaa. Perjantaina ohjelma lähtee käyntiin oululaisten Polokkarien ja rovaniemeläisten Siepakoiden kansantanssiesityksillä, ja ilta jatkuu musiikilla. Pääesiintyjänä on Y-skukupolven folk-allstars-kvartetti ENKEL, ja lisäksi lavalla on Tommi Virtasen ja Mikko Nuoralan duo sekä paikallinen Kajea-yhtye.

Lauantai alkaa kammansoiton työpajalla Hostel Café Kodissa, jota seuraa pelimannisoittoa ja kansallispukunäyttely. Korundi-salin Soittajan Kaipuu -pääkonsertissa esiintyvät Maria Kalaniemi ja Timo Alakotila sekä Ralla Group. Kauppayhtiön myöhäisillassa esiintyvät Meronleimaus, Maja-duo sekä Minsku Tammela & Heidi Kenttälä.

Sunnuntain keskiössä ovat lapset, joille on tarjolla useammanlaista työpajaa sekä klovneriaa ja kansanmusiikkia yhdistävä Kalevalainen Ensiapulaukku -show. Päätösmessun lisäksi järjestetään yhteinen maakuntalaulutilaisuus.

EI KOMMENTTEJA

Exit mobile version