TUOREIMMAT UUTISET Ruotsin kansallisbaletti ehdolla parhaasta virtuaalitodellisuusfilmistä Venetsiassa ja Lyonissa

Ruotsin kansallisbaletti ehdolla parhaasta virtuaalitodellisuusfilmistä Venetsiassa ja Lyonissa

Half-Life -baletin kuvastoa. © Kungliga Operan/Frida Nilson

Tukholmassa toimiva Ruotsin kuninkaallisen oopperan baletti on sekä arvostetuilla Venetsian kansainvälisillä filmifestivaaleilla että Lyonin biennaalissa lyhytlistattu parhaan VR- eli virtuaalitodellisuusfilmin palkintoehdokkaaksi. Teos lähtee lokakuussa myös Etelä-Koreaan Busanin kansainvälisille filmifestivaaleille.

Sharon Eyalin teos Half Life on kuvattu Half Life VR -nimiseen filmimuotoon niin, että virtuaalikypärän kautta katsoja kokee balettiesityksen 60 eri katselupisteestä – sellaisistakin paikoista, joihin yleisö ei koskaan pääse, kuten keskeltä lavaa. Tanssia ja musiikkia voi olla joka puolella katsojaa, ja kutakin yksilöllisesti.

Teos on Kuninkaallisen oopperan ensimmäinen virtuaalitodellisuusfilmi, ja se tehtiin yhteistyössä Robert & Robert -filmistudion kanssa. Half Life esitettiin ensimmäisen kerran keväällä 2017, ja filmiversion kuvaukset tehtiin syksyllä 2017. ”Kansallisena ykköslavana meidän tulee olla uranuurtajia uuden digitaalisen tekniikan käytössä”, kommentoi Kuninkaallisen oopperan tiedottaja Catarina Falkenhav.

EI KOMMENTTEJA

Exit mobile version