TUOREIMMAT UUTISET Segerstam omistaa sinfonian valtakunnan puhutuimmalle tulokkaalle

Segerstam omistaa sinfonian valtakunnan puhutuimmalle tulokkaalle

Leif Segerstam poseeraa. © Seilo Ristimäki

Koko kansan tuntemalla ”sävelvalitsijalla” on mietintämyssyssä jo sinfonia nro 319.

Kapellimestari, säveltäjä ja multi-instrumentalisti Leif Segerstam on paljastanut, kenelle hän aikoo omistaa tuoreimman sinfoniansa nro 319.

”En ole valinnut siihen vielä säveliä, mutta nimen olen, ja se on Ihmisihme, The Human Wonder. Se on Jenni Haukion ja Sauli Niinistön lapselle”, Segerstam kertoo Keskisuomalaisen haastattelussa.

Segerstam on ennenkin omistanut sinfonioitaan lukuisille eri kohteille. Sinfonia nro 311, lisänimeltään Fundeerauksia on omistettu Mauno Koiviston muistolle. Sinfonian nro 275 Segerstam omisti Kuopion yliopistollisen sairaalan Cyberknife-hoitolaitteelle, joka leikkasi menestyksekkäästi pois syövän, jota Segerstam sairasti muutama vuosi sitten. Jokainen Aku Ankka -sarjakuvia lukenut voi itse miettiä, mille sinfonia nro 313, The most famously known car registration number…! on omistettu.

Jyväskylä Sinfonia esittää tänään 25. lokakuuta Segerstamin johdolla hänen sinfoniansa nro 301, Restarting…. Se omistettu viime vuonna kuolleen pianotaiteilija, kapellimestari ja säveltäjä Juhani Raiskisen muistolle.

EI KOMMENTTEJA

Exit mobile version