Yleisradio ja Helsingin Sanomat ovat uutisoineet kuluvalla viikolla Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa tapahtuneista tai siihen välillisesti liittyneistä seksuaalisen häirinnän tapauksista ja niiden käsittelystä. Image-lehti käynnisti keskustelun seksuaalisista väärinkäytöksistä klassisen musiikin piirissä tämän vuoden helmikuussa, ja tällä viikolla Ylen Kulttuuricocktailin artikkelissa kerrottiin 2000-luvun alussa, rehtori Gustav Djupsjöbackan kaudella, vallinneesta vaikenemisen kulttuurista.
Kulttuuricocktailin artikkelin mukaan Djupsjöbacka jätti kertomatta Sibelius-Akatemian hallitukselle hänelle ilmoitetuista tapauksista erääseen miespuoliseen opettajaan liittyen, joka oli tuolloin ehdolla professoriksi. Opettaja oli ollut seksisuhteessa toisen opiskelijan kanssa ja painostanut toista kanssaan seksiin. Tapauksesta annettiin opettajalle varoitus, ja hän opettaa yhä Sibelius-Akatemiassa. Djupsjöbackan rehtorikauden loppuvaiheessa hän antoi erään toisen opettajan jatkaa työssään, vaikka tämä oli tuomittu käräjäoikeudessa alaikäiseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta. Kyseisen opettajan työsuhde sittemmin lakkautettiin.
Seuraavana päivänä Yle uutisoi, että Sibelius-Akatemian dekaanin Kaarlo Hildénin mukaan viimeisen kahden vuoden aikana opettajien opiskelijoihin kohdistaman seksuaalisen häirinnän tapauksia on tullut hallinnon tietoon seitsemän kappaletta. Tapauksista yksi on johtanut irtisanomiseen, minkä lisäksi on annettu kolme varoitusta.
Helsingin Sanomat uutisoi perjantaina, että klassisen musiikin puolen lisäksi ainakin kansanmusiikin aineryhmässä on tullut ilmi tapaus, jossa opettaja on ollut seksuaalisessa kanssakäymisessä ainakin kahden opiskelijan kanssa. Tuleva Taideyliopiston rehtori Hildén kertoo, että suurin osa häirintätapauksista koskee sivutoimisia tuntiopettajia, ja täsmentää toimintaohjeiden tänä päivänä kieltävän selkeästi opettajien romanttiset ja seksuaaliset suhteet oppilaisiin.