TUOREIMMAT UUTISET Suomalaiskuorot menestyivät Italiassa – Ruamjaille Grand Prix -palkinto

Suomalaiskuorot menestyivät Italiassa – Ruamjaille Grand Prix -palkinto

Ruamjai In…canto sul Garda -kilpailussa. Kuva: Ruamjai, Facebook

Myös Liittokuoro Louhi ja Naiskuoro FC Savotta voittivat ensipalkinnot omissa sarjoissaan.

Jyväskyläläinen Ruamjai-kuoro on voittanut In…canto sul Garda -kuorokilpailun Grand Prix -pääpalkinnon. Loppukilpailuun laulamaan pääpalkinnosta otettiin yhteensä seitsemän kuoroa, mukaan lukien myös suomalaiskuorot Naiskuoro FC Savotta ja Liittokuoro Louhi.

Ruamjai voitti myös kilpailun kansanmusiikkisarjan seitsemällä kultaleimalla, ja palkittiin samassa sarjassa erikoispalkinnolla musiikillisista tulkinnoista ja rytmisestä työskentelystä. Sekä sekakuorojen että sakraalimusiikin sarjoissa Ruamjai sijoittui toiseksi neljällä kultaleimalla. Ruamjaita johtaa Kirsi Kaunismäki-Suhonen.

Muutkin suomalaiskuorot menestyivät kilpailuissa hyvin. Anneli Julénin johtama Liittokuoro Louhi voitti naiskuorojen A-sarjan neljällä kultaleimalla ja sai sakraalimusiikin sarjassa kaksi kultaleimaa. Mari-Anni Hilanderin johtama Naiskuoro FC Savotta voitti naiskuorojen B-sarjan kuudella kultaleimalla ja sai sakraalimusiikin sarjassa kolme kultaleimaa.

Seniorikuorojen sarjassa Vivandi- ja Kupliva Ilo -kuorot palkittiin kumpikin kymmenellä hopealeimalla. Vivandia johti kilpailussa Maria Sjöroos ja Kuplivaa Iloa Pekka Kröger.

In…canto sul Garda -kuorokilpailuun osallistui 33 kuoroa 17 eri maasta. Kilpailu järjestettiin 14.– 17. lokakuuta Riva del Gardassa, Italiassa.

EI KOMMENTTEJA

Exit mobile version