TUOREIMMAT UUTISET Teosto-palkinnon saajina Sebastian Hilli, Stina Koistinen ja Nicolas Rehn

Teosto-palkinnon saajina Sebastian Hilli, Stina Koistinen ja Nicolas Rehn

Sebastian Hilli, Stina Koistinen ja Nicolas ”Leissi” Rehn. © AJ Savolainen

Vuoden 2019 Teosto-palkinnon saajat julistettiin vastikään tänä iltana Helsingin Musiikkitalossa. Palkinto jaettiin tänä vuonna kahden ehdokasteoksen kesken: voittajiksi valikoituivat Sebastian Hillin viime itsenäisyyspäivänä kantaesitetty orkesterisävellys Snap Music sekä Stina Koistisen ja Nicolas ”Leissi” Rehnin sävellykset, sanoitukset ja sovitukset Color Dolor –yhtyeen levyllä Love. Kummankin teoksen palkintosumma on 20 000 euroa.

Tuomaristossa toimivat viime vuoden voittajat, laulaja-lauluntekijä Astrid Swan ja pianisti Joona Toivanen, sekä Teoston johtoryhmän kutsumat Taideyliopiston Sibelius-Akatemian professori Tuija Hakkila-Helasvuo ja Nelonen Median musiikkipäällikkö Jussi Mäntysaari. Ehdokkaiksi oli valikoitunut alkuvuodesta seitsemän teosta.

Love-albumista tuomaristo lausui: ”Vahvoista sävellyksistä ja niihin saumattomasti sisäänrakennetusta tuotannosta muodostuva herkkä kudelma, joka on täynnä värikkäitä yksityiskohtia. Hitaasti sisälleen päästävä teoskokonaisuus on löytänyt sen, mitä musiikki parhaimmillaan on.”

Snap Music –teos sai seuraavanlaiset kommentit: ”Ammattitaitoinen ja vahva sävellys on dramaturgisesti elävä ja voimallisuudessaan raju. Paikoitellen jopa hiphopia ja free jazzia lähentelevä teos leikittelee humoristisesti kliseillä ja kääntää ne voitokseen. Jokainen nuotti on perusteltu.”

Musiikin tekijänoikeusjärjestö Teoston palkinto jaettiin 16. kerran, ja se kuuluu Pohjoismaiden suurimpiin taidepalkintoihin.

EI KOMMENTTEJA

Exit mobile version