TUOREIMMAT UUTISET Valtakunnalliset puhallinpäivät saapuvat Ouluun

Valtakunnalliset puhallinpäivät saapuvat Ouluun

Puhallinpäivien avajaiskonsertin solisti, brittiläinen Jess Gillam. © Kaupo Kikkas

Valtakunnalliset puhallinpäivät tuovat 5.-7. huhtikuuta Ouluun liudan konsertteja vierailevine artisteineen sekä luennoitsijoita puhallinsoittoon liittyvistä aiheista. Tapahtuma on suunnattu ensisijaisesti puhallinmuusikoille, harrastajille, pedagogeille ja kapellimestareille.

Varaslähdön Puhallinpäiviin ottaa jo torstaina 4.4. Helmikvintet-puhallinkvintetti. Virallisen avauksen hoitaa Oulu Sinfonia Eero Lehtimäen johdolla. Solistina toimii brittiläinen saksofonilupaus, 20-vuotias Jess Gillam. Lauantaina Oulun seurakuntien puhallinorkesterit Virtuoso ja Viventi esittelevät uutta puhallinmusiikkia, ja Lapin sotilassoittokunta esiintyy solistinaan oboisti Paula Nurila ja kapellimestarinaan Risto Sojakka. Ilta päättyy Oulu All Star Big Bandin ja Peter Asplundin konserttiin. Sunnuntaina kuullaan jälleen uutta puhallinmusiikkia Tero Haikalan johtaessa oululaisista muusikoista ja Lapin sotilassoittokunnan muusikoista koottua Oulu Wind Orchestraa; lisäksi nokkahuiluyhtye esiintyy Oulun tuomiokirkon musiikkimessussa.

Luennoitsijoina Puhallinpäivillä toimivat mm. esiintymisjännityksen asiantuntija Päivi Arjas, improvisaatiosta kertova oboisti Saku Mattila ja ergonomiaan paneutuvat Jouko Antere ja Tommi Hyytinen. Sävellykseen ja sovitukseen paneutuvat Juha Pisto ja Janne Ikonen, ja myös uusi musiikkiopistojen opetussuunnitelma ja yhtyeiden verkostoituminen ovat valokeilassa.

Puhallinpäivät järjestää tänä vuonna Oulun seurakuntien puhallinorkesteri ry. yhteistyössä Oulun konservatorion, ammattikorkeakoulun ja seurakuntayhtymän, Suomen Työväen Musiikkiliiton sekä pohjoissuomalaisten musiikkitoimijoiden kanssa.

EI KOMMENTTEJA

Exit mobile version