TUOREIMMAT UUTISET Viulisti-kapellimestari Julian Rachlin jatkaa Turun filharmonisen orkesterin päävierailijana

Viulisti-kapellimestari Julian Rachlin jatkaa Turun filharmonisen orkesterin päävierailijana

Tähtiviulisti ja kapellimestari Julian Rachlin jatkaa Turun filharmonisen orkesterin päävierailijana kausilla 2020–2022. © Julia Wesely

Liettualaissyntyinen tähtiviulisti ja kapellimestari Julian Rachlinin sopimus Turun filharmonisen orkesterin (TFO) päävierailijana saa jatkoa vuoteen 2022 asti. Sopimus vahvistaa Turun filharmonisen orkesterin pitkään jatkunutta yhteistyötä eri huipputaiteilijoiden kanssa.

Viulistina, alttoviulistina ja kapellimestarina toimiva Rachlin on aikamme arvostetuimpia muusikoita. Hän on vieraillut Turussa vuodesta 2015 alkaen ja nimitetty TFO:n päävierailijaksi vuonna 2017. TFO:n ohella Rachlin on Royal Northern Sinfonian ja Kristiansandin sinfoniaorkesterin päävierailija. Turkulaisen yleisön suosikkina paikkansa vakiinnuttanut huippumuusikko on tuonut Turkuun useita klassisen musiikin suosikkiteoksista koostuvia virtuoosisia ohjelmistoja sekä huippusolisteja.

Rachlinia kuullaan TFO:n edessä kapellimestari-viulistin roolissaan tällä viikolla torstaina ja perjantaina 31. lokakuuta ja 1. marraskuuta tulkitsemassa Sergei Prokofjevin maailmansotien välissä syntynyttä toista viulukonserttoa.

EI KOMMENTTEJA

Exit mobile version