Savon Sanomat artikkelissa Ossi Jauhiaisen joulukantaatista 12.12.2015.
”Toivomme, että ihmiset kuuntelisivat koko levyämme, eivätkä vain kappaleita sieltä täältä. ”
Bo Kaspers Orkesterin Bo Sundström SK 48/2015
”En tiedä, miltä Arto Salminen näytti, vaikka olen lukenut kaikki hänen teoksensa moneen kertaan. Enkä osaa edes kuvitella, miltä lempikirjoittajani Michel de Montaigne näytti, kun hän ikuisti ajatuksiaan 1500-luvulla. Mutta on mahdotonta olla tietämättä, miltä nykykirjailijat näyttävät, varsinkin miltä he näyttävät meikattuina. Tiedän paljon myös monen laulajan ja näyttelijän pyllystä, rinnoista, rintalihaksista ja tatuoinneista, mutta en mitään heidän tuotannostaan.”
Toimittaja Pekka Seppänen kommentissaan Ilta-Sanomissa 25.11.2015
”Sello avasi minulle tien musiikin maailmaan, vaikka laulusta tuli lopulta ilmaisukanavani. Laulaminen herätti minut eloon. Kun nyt tartun selloon, kaikki on muuttunut. On vain soitin, minä ja vapaus.”
Laulaja Laura Voutilainen Eevassa 12/2015.
”Mitkään aplodit tai ylistyskritiikit eivät päihitä sitä hetkeä, kun saavun yöllä kotipihaan ja vastassa on tähtikirkas taivas, jumalainen hiljaisuus ja oma perhe. Siinä tiivistyy kaikki, mikä elämässä lopulta on tärkeää.”
Sopraano Johanna Rusanen-Kartano Eevassa 12/2015.
”Taiteilijan ajatellaan tekevän työnsä palkatta ja pelkän julkisuuden vuoksi. Ihmisten on vaikea hyväksyä sitä, että taiteilija on oikea ammatti, jolla on erikoisosaamista muun muassa tekniikoista.”
Kuvataiteilija Tuula Lehtinen Aamulehdessä 24.11.2015.
”Erinomaista musiikkikasvatusta toteutetaan myös koulujen musiikkiluokilla. Huolestuttavaa on viime vuosina ollut erikoisluokkien alasajo. Perusteena on käytetty taloutta.
Suunta on väärä. Suomalainen haluaa ja tarvitsee musiikkia avautumisen avuksi suruun ja iloon. Sija pitää löytyä niin kevyelle kuin klassiselle musiikille, musiikkiluokille, opistoille ja bändikouluille. On tärkeää kasvattaa myös musiikkia rakastavaa yleisöä konserttisaleihin, rokin areenoille ja kotisohville.”
Pääkirjoitus Pohjalaisessa 6.12.2015.
”Ennen kaikkea tarvitaan matalan kynnyksen tapahtumia ja monipuolista ohjelmaa, joka kiinnostaa niin tavallisia ihmisiä kuin klassisen musiikin aktiivisia harrastajiakin.
Kuten juuri pidetyn Sibelius-konferenssin yhteydessä havaittiin, tarvitaan myös palvelut, jotka ovat todella virittäytyneet matkailijoita palvelemaan. Turisti tai kokousvieras ei tule monta kertaa, jos ravintolat ja kahvilat ovat kiinni ja tarjolla on vain muoviin pakattuja kolmioleipiä. Matkalla World Capital of Sibeliukseksi tarvitaan muutakin kuin loistavaa musiikkia ja kansainvälisesti tunnettu säveltäjä.”
Hämeen sanomien pääkirjoitus 13.12.2015
”Jos sanon olevani ylpeä biisistäni, se ei tarkoita, että olen omahyväinen.”
Laulaja-lauluntekijä Christel ”Chisu” Sundberg MeNaisissa 15.10.2015
”Nyt on enemmän tilaisuuksia kuin koskaan saada musiikkiaan kuuluville, mutta ei vieläkään tarpeeksi. On pakko tehdä jotain toista työtä kuten opettaa tai soittaa kitaraa, että pystyy säveltämään. Mutta niinhän se on aina ollut.”
Sävellyksenopiskelija Itzam Zapata Aamulehdessä 28.11.2015
”Voi kysyä missä määrin sinfoniaorkesteri on instituutio, joka pystyy tuomaan nykymusiikkia esiin. Se on aika kankea instituutio ja harjoitusaikaa on vähän.”
Sävellyksenopiskelija Aino Tenkanen Aamulehdessä 28.11.2015.
”Siitä en tykkää, että ihmissuhdeiskelmiin yhdistetään keinotekoisesti jouluteema, jotta saadaan radiosoittoa.”
Laulaja Jussi Chydenius inhokkijoulumusiikistaan Kotivinkissä 9.12.2015.