maanantai marraskuu 25. 2024

Mediasakset 11-2018

Olen surullinen siitä, mitä Puolassa tapahtuu nykyään. Populismi on valloillaan, ja maani toimii vastoin EU:ta ja yleisesti hyväksyttyjä laillisuusperiaatteita. Korkeasti koulutetut ovat ahtaalla. Minulla on varaa sanoa, mitä ajattelen, sillä minulla ei enää ole virallista asemaa minkään kulttuurilaitoksen johdossa. Jos olisi, tällaiset puheet johtaisivat nopeasti erottamiseen.”

Kapellimestari Antoni Wit Aamulehdessä 27.9.2018.

 

Hotellihuoneessaan treenannut muusikko toivoo, että naapurihuoneessa tykättiin klassisesta.”

Etelä-Saimaa-lehti haastatteli viulisti Tami Pohjolaa 4.10.2018.

 

Ryhmän kirjoittamattomiin sääntöihin kuuluu, että loma-aikoina ei treenata. Aloitamme joka syksy alkeista. Sen ansiosta uusien soittajien on helppo tulla mukaan. Pari vuotta sitten huomasin kuitenkin, että suurin osa kappaleista alkoi tuntua turhan helpoilta. Pohdin ongelmaa tovin ja hain kitarakaupasta ukulelen. Nyt jokainen soittotunti on taas seikkailu, jonka aikana arkiasiat eivät ennätä käväistäkään mielessä.”

Soittotaidottomien aikuisten kitararyhmässä harrastava toimittaja Ilja Ojala ET-lehdessä 19/2018.

 

Usko, että moni käyttää musiikkia tietämättään itsehoitona tai jaksamisensa tukena. Kuuntelee lempimusiikkiaan tai jotakin, mikä havahduttaa. Tämähän kuulostaa ihan siltä, miltä minusta nyt tuntuu! Siinä on oivallus. Tätä minä nyt olen.”

Musiikki- ja psykoterapeutti Esa Ala-Ruona Hyvä terveys -lehdessä 12/2018.

 

Tämä orkesteri ei ole tiukasti minkään kaavan mukainen eikä yleisönkään tarvitse olla.”

Lapin kamariorkesterin intendentti Kaisa-Reetta Karhu Lapin kansassa 19.9.2018.

 

Olin hyvä lukemaan partituureja ja oikeastaan olisin halunnut olla kapellimestari, mutta 1970-luvulla se ei ollut naiselle mahdollista.”

Kirjailija, kääntäjä ja tutkija Virpi Hämeen-Anttila Helsingin Sanomissa 14.10.2018.

 

Musiikki on opettanut tavoitteellisuutta ja kurinalaisuutta, vaikka siitä ei uraa tullutkaan. Keikkamuusikon arki ei ole ihan stressitöntä. Mutta silloin, kun ei ole niin kivaa, on paras mahdollisuus kehittyä.”

Pianon ja viulun soittoa opiskellut ja nyt rahoitusta opiskeleva Pirkka Sippola Kauppalehdessä 25.9.2018.

 

Pojat pesivät nokkahuilut yleensä huonommin kuin tytöt ja sitten ällötti jo valmiiksi, jos seuraavalla kerralla itselle osuisi sellainen poikalimahuilu.”

Sari, 38, kertoo muistoistaan koulun musiikkitunneilta MeNaiset.fin kyselyssä 24.9.2018.

 

Festivaalipuistosta oli viime kesänä tehty kotoisa pöytineen ja riippumattoineen. Pelkkä tunnelma ei tuo rahaa, joten jos harmonikkajuhlat onnistutaan ensi kesänä kokoamaan kasaan, tarvitaan perusteellista uudistus- ja karsintatyötä. Tosin ehkä joku optimisti osaisi nähdä tämänkin mahdollisuutena: saadaanko pakon edessä aikaan jotain ihan uutta, tämän päivän ihmistä uudella tavalla puhuttelevaa.”

Toimittaja Liisa Raipala kolumnissaan OivaSeutu-lehdessä Sata-Häme soi -festivaalista 27.9.2018.

 

Olen kyllä yhä sitä mieltä, että Suomessa tullaan keikoille liikaa katsomaan menestystä, vaikka musiikki olisi vain keskinkertaista. Minä en halua olla sellainen artisti.”

Räppäri Pyhimys eli Mikko Kuoppala MeNaisissa 38/2018.

 

MEDIASAKSET