perjantai marraskuu 22. 2024

Mediasakset 7-2017

Äiti laittoi minut ja Ilmarin pianotunneille, kun aloitimme koulun. Meitä opetti äidin sisko, joka oli aivan liian kiltti. ’Jos yrittäisit’, hän maanitteli. Minä kirjoitin pianovihkon kanteen kikeli paska pieru. Äiti päätti, että oli helpompaa antaa minun lopettaa.”
Trumpetisti Verneri Pohjola Kodin Kuvalehdessä 11/2017.

 

Musiikissa ei ole oikeaa ja väärää, ja se voi olla kuluttavaa. Tuntui, että hukun jonkinlaiseen mielikuvitussuohon.”
Pop-muusikko, lauluntekijä Johanna Salomaa MeNaisissa 22/2017.

 

Kun työ on intensiivisemmillään, mitään muuta ei mahdu elämään. Esimerkiksi laskut voivat jäädä maksamatta, kun ei vain muista. Säveltäminen on joskus kuin kaiken imevä musta aukko.”
Säveltäjä Paavo Korpijaakko Aamulehdessä 3.6.2017.

 

Kun muusikot istuvat kuppilassa keskustelemassa, niin välillä huomaa olevansa tilanteessa, että he puhuvat vain itsestään ja korostavat omia tekemisiään. Silloin he eivät lopulta kohtaa toisiaan, vaan jokainen puhuu oman egonsa kautta.”
Viulisti ja musiikin opiskelija Satu-Maija Aalto Helsingin Sanomissa 22.4.2017.

 

Tarvitsi tulla tänne asti näkemään, millaista on, kun sali ei olekaan täynnä.”
Tampere Filharmonian sellisti Tuija Lamminmäki kommentoi orkesterin Japanin kiertuetta Aamulehdessä 24.5.2017.

 

Soittokunnan kautta lapset ovat oppineet tulemaan toimeen hyvin erilaisten ihmisten kanssa. Parhaimmillaan vierekkäin soittaneilla muusikoilla on ollut ikäeroa 70 vuotta. Lisäksi se opettaa vastuuntuntoa. Jokaisen on hoidettava oma tonttinsa, muuten iso orkesteri ei toimi.”
Antti Peltola koko perheen soittokuntaharrastuksesta Valkeakosken Sanomien Kesä 2017 -liitteessä.

 

Osa opettajista, joiden lauluääni ei ole hyvä, valitsee opetuksessa itselleen sopivimmat sävellajit ja lapset tulevat perässä. Musiikinopetuksen painopiste on siirtynyt populäärimusiikkiin. Kouluissa soitetaan bändeissä ja lauletaan mikrofoniin. Mikrofoniin laulaminen on huikean helppoa; laululihaksistoa se ei treenaa ja antaa myös väärän kuvan laulajan todellisista laulutaidoista.”
Musiikkikoulun johtaja Harri Kaitila Helsingin Uutisissa 17.5.2017.

 

Jos väitetään, että lasten laulutaito on heikentynyt, niin popmusiikin syy se tuskin on. Jos ei lauleta paljon, äänialue ei pääse laajenemaan. Ääni kehittyy vain sitä harjoittamalla Nykyisin nähdään, että kasvattajaksi voi tulla monenlaisilla taustoilla. Jos oma ääni ei ole vahva, voi käyttää äänitteitä ja laulaa mukana.”
Laulunopettaja Annamari Hannonen Helsingin Uutisissa 23.5.2017.

 

Tällä alalla pettymyksiä tulee hirveästi ja ilon aiheet ovat harvassa.”
Mezzosopraano Amanda Martikainen Kainuun Sanomissa 13.6.2017.

 

MEDIASAKSET