Klassinen musiikki on kuin luonto. Sitä ei tarvitse ymmärtää. Seuratkaa omaa vaistoa ja kuunnelkaa akustista ääntä sellaisena kuin se teille näyttäytyy.”
Kapellimestari Dima Slobodenioukin ohjeet konsertin ensikertalaisille Etelä-Suomen Sanomissa 24.11.2017.
Toivon, että erilaisuutta tulevaisuudessa tuetaan. Suomessa on paljon ihmisiä, joilla on poikkeuksellisia kykyjä. Toivon, että löydettäisiin resursseja myös heidän tekemiseen ja autettaisiin heitä huipulle ja erottumaan joukosta. Lisäksi toivon, että myöskään vahvaa klassisen musiikin kulttuuriamme ei unohdeta, vaan myös sen tukemista jatketaan. Tuntuu, että se välillä unohtuu, vaikka kyseessä on vahva suomalainen vientituote. Uskon, että niin sanottu korkeakulttuuri: kirjallisuus, taide, arkkitehtuuri ja musiikki saisivat olla vieläkin enemmän kaikkien ulottuvilla. Ei unohdeta niitä.”
Oopperalaulaja Angelika Klas Seurassa 7.12.2017
Se, että kulttuurista keskustellaan nykyään lähes ainoastaan rahan kautta, tekee siitä helpon kohteen populistisille hyökkäyksille. Tällaiset hyökkäykset vaikeuttavat arkipäivää, mutta ne eivät muuta sitä tosiasiaa, että kulttuuria kulutetaan Suomessa enemmän kuin koskaan ennen.”
Kapellimestari Hannu Lintu HS Viikko -lehdessä 47/2017.
Se kertoo paljon Tampere Filharmoniasta ja Tampereesta, että yksi maailman lahjakkaimmista kapellimestareista haluaa jäädä.”
Toimittaja Harri Hautala kommentissaan Aamulehdessä Santtu-Matias Rouvalin jatkosopimuksesta 28.11.2017.
Oman perinteemme vaaliminen ja huoltaminen on ensisijaisen tärkeää. Myös se, että kansanmusiikkiin otetaan vaikutteita erilaisista kulttuureista läheltä ja kaukaa. Kansanmusiikin maailma on globaali ja on aina sitä ollutkin. Kuinka ammennetaan ja annetaan vuoron perään.”
Kansanmusiikin lehtori Riitta Kossi Keskipohjanmaassa 6.12.2017.
Muistan vuosien takaa, kun vein tyttäreni isolle viululeirille, jonka veti maineikas Atso Almila. Silloin ymmärsin oman asemani pikku viulistin vanhempana: Enhän minä tajua yhtään mitään viulunsoitosta saati siitä, miten suuri jousiorkesteri järjestää elämänsä. Sillä siunatulla hetkellä oivalsin, että osani todellakin on vain kannustaa, kustantaa ja kuljettaa. Olisin idiootti, jos menisin vaatimaan Almilalta lapselleni paikkaa ykkösviulussa. Tästä esimerkistä sopii muidenkin alojen vanhemmuuden piirissä vetää johtopäätökset ”
Toimittaja Petteri Sihvonen kolumnissaan Hämeen Sanomissa 13.12.2017.
Turun filharmonikkojen nykyinen taitotaso yltää sointi-ihmeen toteuttamiseen mainiosti, kotisalin akustiikka ei. Hiukan auttaa, jos pitelee käsiä päänsä vierellä ja ohjaa ääntä epäonnisen akustiikan aiheuttamien häiriöiden ohi suoraan esiintymislavalta korviin. Sietämätön tilanne.”
Lauri Mäntysaari konserttiarviossaan Turun Sanomissa 18.11.2017.
Hyvällä omalla tunnolla voi todeta, että suomalainen musiikki voi paremmin kuin koskaan. Meillä Suomessa on väkilukuun suhteutettuna ihan mieletön määrä hyviä säveltäjiä sekä huippukapellimestareita. Luulen syyn löytyvän siitä, että me suomalaiset olemme hiukan enemmän tällaisia yksinpuurtajia kuin joukkuepelaajia. Toimimme ja työskentelemme parhaiten ollessamme yksin. Kapellimestarin työ on yksinäistä ja vielä yksinäisempää on sävellystyö.”
Professori ja kapellimestari Juha Kangas Keskipohjanmaassa 3.12.2017.