Hauskalla tavalla muista Sibelius – kirjoista poikkeaa Risto ja Ritva Lehmusoksan Jean Sibeliuksen pöydässä. Säveltäjän mieltymykset hyvään ruokaan ja etenkin juomaan ovat toki tulleet monesti esille, mutta tässä kirjassa ruoka ja syöminen on todellakin asetettu käsittelyn ytimeen.
Komeankokoisessa ja -näköisessä lahjakirjassa säveltäjän kanssa tehdään ruokamatkaa Hämeenlinnan poikavuosista Ainolan hiljaisuuteen saakka. Herkkuja ja arkisempiakin ruokia notkuvissa pöydissä istutaan yhtä lailla Ainolan ruokasalissa tai Hotelli Kämpissä kuin eri ravintoloissa maailmalla.
Mitään uutta Sibeliuksesta ei paljastu, ellei sellaisena pidä kuvauksia Aino Sibeliuksen puutarhanhoidosta tai mainintaa säveltäjän tavasta valmistaa itse aterioilla tarjottava salaatinkastike. Kepeästi kirjoitettu teksti runsaine resepteineen on kuitenkin ehdottoman viihdyttävää luettavaa.
Katja Hagelstamin ottamat valokuvat herkullisista annoksista ja tunnelmallisista interiööreistä ovat komeita ja jäävät kiehtomaan mieltä. Ja ehkä joitakin ruoista, vaikkapa pinaatticannelloneja, voisi kokeilla kokata itsekin.
Marjo Jääskä