TUOREIMMAT UUTISET Barbara Hendricks saapuu Kauniaisten musiikkijuhlille

Barbara Hendricks saapuu Kauniaisten musiikkijuhlille

Yhdysvaltalaissopraano Barbara Hendricks esiintyy Kauniaisten musiikkijuhlilla. Kuvalähde: barbarahendricks.com

Kymmenettä kertaa järjestettävää, musiikkia ja tiedettä yhdistävää Kauniaisten musiikkijuhlia vietetään 25.10.–3.11. ja se levittäytyy tänä vuonna Kauniaisten lisäksi myös Espooseen ja Helsinkiin. Festivaalin teemana on Uusi maailma, joten tiedossa on sukellus yhdysvaltalaiseen musiikkiin. Kauniaisten ylpeyden aihe, kamarimusiikille erinomaisesti soveltuva Uusi Paviljonki toimii musiikkijuhlien päänäyttämönä.

Maj Lind -kilpailun voittaja pianisti Mackenzie Melemedin konsertti perjantaina 25. lokakuuta avaa festivaalin yhdysvaltalaissäveltäjien sekä sinne emigroituneiden Rachmaninovin ja Stravinskyn teoksilla. Ambient–elektroninen Tölöläb tutkii sunnuntaina 27. lokakuuta pidettävässä konsertissa yhdysvaltalaisen kulttuurin vaikutuksia yhdessä videotaitelija VJ Sellekhanksin ja kirjailija Juha Itkosen kanssa. Festivaalin nimikkoyhtyeen Grani-kvartetin ohjelmassa taas kuullaan teoksia Mazzolilta, Reichilta, Cagelta ja Korngoldilta lauantaina 2. marraskuuta. Kovassa nosteessa olevan Mazzolin musiikkia kuullaan enemmän myös Grani-kvartetin vierailulla Helsingin kaupunginorkesterin Kohtaamisia-klubilla Musiikkitalolla.

Musiikkijuhlien tämän vuoden residenssiyhtye Seele-kvartetti esiintyy kolmessa konsertissa yhdessä Melemedin (25.10. ja 30.10.) ja baritoni Jorma Hynnisen (1.11.) kanssa. Sopraano Tuuli Lindebergin ja mezzosopraano Jutta Seppisen perustama monitaideryhmä CHANGEnsemble puolestaan debytoi sunnuntaina 3. marraskuuta järjestettävässä konsertissa avantgardistisen huumorin ja virtuositeetin sävyttämän Georges Aperghiksen musiikin parissa. Festivaalilla on myös lapsille suunnattua ohjelmaa, kun koko perheen Kyläpäivä-tapahtumassa sunnuntaina 26. lokakuuta esiintyvät viulisti Siljamari Heikinheimon ja pianisti Salla Pynssin hahmot Molli-kissa ja Duuri-hiiri.

Festivaalin suursatsaus on kuitenkin sopraano Barbara Hendricksin ja hänen blues-ensemblensä konsertti Espoon kulttuurikeskuksen Tapiola-salissa tiistaina 29. lokakuuta. Konsertissa Hendricks palaa lapsuutensa Amerikkaan blues- ja gospel-sävelmien äärelle.

Tieteellisten seurain valtuuskunnan ja Kauniaisten musiikkijuhlien yhteistyö jatkuu. Festivaalin tiedeohjelma sisältää niin perinteisiä luentoja kuin vapaampiakin keskustelutilaisuuksia ja tänä vuonna puhujina ovat muun muassa kosmologi Syksy Räsänen, historioitsija Lauri Tähtinen sekä psykologi Julia Korkman.

Musiikkijuhlien ohjelmaan kokonaisuudessaan pääset tutustumaan täällä.

 

EI KOMMENTTEJA

Exit mobile version