TUOREIMMAT UUTISET Kaartin soittokunta muuttaa Finlandia-talosta Ruoholahteen

Kaartin soittokunta muuttaa Finlandia-talosta Ruoholahteen

Helsingin konservatorion opiskelijat Kerttu Lähdeniemi sekä Valtteri Tolppi yhdessä Kaartin soittokunnan saksofonistien Eero Saunamäen (oik.) ja Perttu Pannulan kanssa Helsingin konservatorion konserttisalissa. © Sampo Saloheimo ja Vili Sallinen / Puolustusvoimat

Ensi vuoden alusta lähtien Ruoholahdessa soi klassisen musiikin lisäksi myös sotilasmusiikki, kun Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut ammattiorkesteri, vuonna 1819 perustettu Kaartin soittokunta muuttaa sinne. Soittokunnan nykyiset tilat Finlandia-talossa ovat menossa lähitulevaisuudessa useaksi vuodeksi peruskorjaukseen, joten soittokunta tarvitsee uudet tarkoituksenmukaiset tilat. Helsingin konservatorion säätiö vuokraa soittokunnan käyttöön toimisto-, soitto- ja harjoitustiloja, jotka vapautuvat Metropolia Ammattikorkeakoululta. Osa tiloista sekä konsertti- ja kamarimusiikkisali oheistiloineen tulevat olemaan yhteiskäytössä.

“Muuton myötä tilamme kasvavat, joka mahdollistaa paremmin instrumenttien harjoittelun. Iloitsemme konservatorion suuresta salista, joka tulee olemaan orkesterimme sydän. Lisäksi on innostavaa päästä saman katon alle musiikinopiskelijoiden kanssa. Opettajien, soittokuntalaisten ja oppilaiden vuorovaikutuksesta hyötyvät kaikki”, sanoo Kaartin soittokunnan päällikkökapellimestari Pasi-Heikki Mikkola.

Konservatorion oppilaille, henkilökunnalle ja tapahtumien yleisölle Kaartin soittokunnan saapuminen näkyy lähinnä soitinten liikutteluun ja säilyttämiseen liittyvinä pieninä muutostöinä kiinteistössä.

“Olemme erittäin tyytyväisiä, kun saamme puolustusvoimien edustussoittokunnan uudeksi vuokralaiseksemme konservatoriotaloon. He saavat käyttöönsä musiikin opettamista ja esittämistä varten suunnitellut tilat ja me saamme hyvän vuokralaisen. Toivottavasti rinnakkaiselostamme kehittyy myös hyviä opetus- ja konserttitoimintaan liittyviä yhteistyömuotoja”, kertovat Helsingin konservatorion hallintojohtaja Harri Pellikka ja rehtori Rea Warme–Korpinen.

EI KOMMENTTEJA

Exit mobile version