tiistai huhtikuu 23. 2024

Kuhmon kamarimusiikkifestivaalin striimikonsertit alkavat

Viulistit Antti Tikkanen ja Minna Pensola soittavat Kuhmon kamarimusiikin ensimmäisessä striimauskonsertissa. © Stefan Bremer

Koronapandemian vuoksi Kuhmon kamarimusiikkia ei tänä vuonna vietetä, vaan festivaali järjestetään seuraavan kerran vasta ensi kesänä. Musiikista kuitenkin pääsee nauttimaan myös tänä kesänä, sillä festivaali tarjoaa kolme striimattua konserttia Facebook-sivujensa kautta kesän ja alkusyksyn aikana.

Ensimmäinen livestriimaus kuullaan huomenna sunnuntaina 12. heinäkuuta kello 19. Tuolloin lähetyksessä soittavat viulistit Minna Pensola ja Antti Tikkanen. Konsertti koostuu sekä suorasta yhteydestä että lauantaina kuvatuista osioista ja sisältää muun muassa Toivo Kuulan, Jean Sibeliuksen ja Jouni Kaipaisen musiikkia.

Toinen striimattu konsertti on heinäkuun lopussa. Tuolloin kuullaan klarinetisti Lauri Sallista ja pianisti Marko Hilpoa. Kolmas lähetys on elo- tai syyskuussa.

Festivaali järjestää tänään lauantaina 11. heinäkuuta yhteistyössä Kuhmon kaupungin kulttuuritoimen kanssa myös perinteisen konsertin, jossa Sallinen soittaa Kuhmon kamarimusiikkikeskuksen pihamaalla.

 

Tuoreimmat uutiset