perjantai heinäkuu 19. 2024

Laulukilpailut saivat voittajansa niin Kangasniemellä kuin Mäntyharjulla

Kangasniemen laulukilpailun voittajakolmikko poseeraa kapellimestari Mikko Franckin kanssa. Kuvalähde: Kangasniemen musiikkijuhlat

Kangasniemen laulukilpailun 16.7. pidetyn finaalin voittajaksi valittiin sopraano Jenni Hietala, joka palkittiin 6000 euron rahapalkinnolla. Toisen palkinnon (4000 €) sai mezzosopraano Minna Grönthal ja kolmannen palkinnon (2000 €) koloratuurisopraano Johanna Takalo. Finaalissa lauloivat myös Stella Tähtinen ja Emma Hartikainen.

Kangasniemen musiikkiviikkojen osana järjestetty vuotuinen laulukilpailu on tarkoitettu Suomen kansalaisille ja siinä ei ole ikärajaa. Tänä vuonna finaalissa oli ensimmäistä kertaa mukana orkesterisäestys; Kuopion kaupunginorkesteria johti festivaalin taiteellinen johtaja, kapellimestari Mikko Franck. Hänen ohellaan tuomaristossa olivat Rilla Kyykkä, Sirkku Wahlroos-Kaitila, Johanna Rusanen-Kartano sekä Hannu Niemelä.

Taidekeskus Salmelassa järjestetyn Merikanto-laulukilpailun finaalin – niin ikään 16.7. – voitti puolestaan bassobaritoni Kristian Lindroos. Hänet palkittiin sekä 4000 euron rahapalkinnolla että Aarre Merikannon pojan Ukri Merikannon taideveistoksella. Toisen sijan (2700 €) sai sopraano Maria Turunen ja kolmannen sijan (1800 €) baritoni Toni Hintsala. Finaalissa lauloivat myös Heta Sammalisto, Henri Tikkanen ja Ruusu-Maaria Brousseau.

Merikanto-laulukilpailu järjestetään muutaman vuoden välein ja se keskittyy ennen kaikkea Oskar Merikannon ja Aarre Merikannon laulumusiikkiin. Kilpailu oli tänä vuonna rajattu vuonna 1984 ja sitä aiemmin syntyneille suomalaisille sekä Suomessa asuville ulkomaalaisille. Kilpailujen päällekkäisyyden tuomista haasteista uutisoi muun muassa Yleisradio.

Tuoreimmat uutiset