TUOREIMMAT UUTISET Sibelius-viulukilpailu: Ja voittaja on…

Sibelius-viulukilpailu: Ja voittaja on…

Christel Lee soitti viimeisenä kilpailijana Sibeliuksen viulukonserton.
Kuva: Heikki Tuuli

Helsingissä järjestettävän 11. Jean Sibelius-viulukilpailun ensimmäisen palkinnon on voittanut amerikkalainenChristel Lee.

Toiselle sijalle sijoittui itävaltalainen Emmanuel Tjeknavorian ja kolmannen palkinnon nappasi saksalainenFriederike Starkloff.

Voittaja sai palkinnokseen peräti 25 000 euroa, toisen sijan valloittanut 18 000 euroa ja kolmannen palkinnon voittaja 12 000 euroa.

Helsingin Konservatorion Säätiön lahjoittama 3000 euron tunnustuspalkinto parhaasta Sibeliuksen viulukonserton esityksestä meni Emmanuel Tjeknavorianille.

Palkinnon välierän parhaan tilausteoksen esityksestä sai Friederike Starkloff, joka oli valinnut kappaleekseen Francisco del Pinon sävellyksen Jardín de Lágrimas. Lisäksi kisassa parhaiten menestynyt suomalainen pääsee Yleisradioon tekemään kantanauhaesityksen. Kunnia meni Pekko Pulakalle.

0
Sopraano Aurora Marthens sai toisen palkinnon kansainvälisen ARD-musiikkikilpailun laulusarjassa. Hänet palkittiin lisäksi yleisöpalkinnolla. Sarjan voittaja oli korealainen baritoni Samueol Park. Kilpailu keskittyy vuosittain eri...

Lahden ja Tapiolan yhteistyöllä syntyi vaikuttavaa Thorvaldsdóttiria ja Mahleria

Sinfonia Lahden ja Tapiola Sinfoniettan yhteiskonsertti Sibeliustalossa 12.9. Joht. Dalia Stasevska. Thorvaldsdóttir, Mahler.  Sinfonia Lahti avasi kautensa komeasti ylikapellimestari Dalia Stasevskan johdolla yhdessä Tapiola sinfoniettan...