TUOREIMMAT UUTISET Radio Classicin toimilupa siirtyy Bauer Medialle

Radio Classicin toimilupa siirtyy Bauer Medialle

Bauer Mediaa johtaa Sami Tenkanen. © Hanna-Maria Gronlund

Radio Classic -kanavan toimilupa siirtyy Bauer Medialle, joka on kaupallisen radion markkinajohtaja Suomessa. Yhtiön taustalla on 1875 perustettu ja Hampurista johdettu perheyritys.

 

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom hyväksyi helmikuun alussa Kuunappi Oy:n radioliiketoiminnan ohjelmistoluvan säilymisen, vaikka määräysvalta yhtiössä tulee siirtymään Bauer Medialle. Radio Classic -kanavan toimilupa edellyttää kanavan musiikin koostuvan pääasiassa klassisesta musiikista.

Bauer Media Group on 17 maassa toimiva saksalainen perheyritys, jonka mediaportfoliossa on yli 600 aikakauslehteä, noin 400 digitaalista mediaa sekä 50 radio ja tv-asemaa. Klassisen radioaseman Bauer omistaa myös Englannissa ja Puolassa. Bauer Media Groupin liikevaihto on yli kaksi miljardia euroa.

”Selvitämme parhaillaan, millä tavoin klassinen radio on saatu toimimaan Englannissa ja Puolassa. Lisäksi käytämme Suomessa klassisen musiikin kohderyhmää lähellä olevia tahoja apuna suunnittelu- ja kehittämistyössä. Se on jo huomattu, että kanavan kuuntelijat ovat hyvin aktiivisia kertomaan, mistä pidetään ja myös siitä, mitä ei siedetä”, Bauer Median toimitusjohtaja Sami Tenkanen kertoo.

 

Uusi kuuntelijaryhmä kanavaportfolioon

Kansallisen radiokuuntelututkimuksen eli KRT:n mukaan Radio Classicin nykyinen kuuntelijamäärä on noin 120 000 kuuntelijaa viikossa. Sami Tenkanen uskoo, että Classicin hankinnan myötä Bauer Media tavoittaa uuden kuuntelijaryhmän.

”Juuri tämän vuoksi näemme, että klassinen kanava sopii hyvin portfolioomme”, Tenkanen toteaa.

Bauer Median tunnettuja valtakunnallisia kanavia ovat mm. Radio Nova, Iskelmä ja Radio City. Bauer Median kanavien yhteenlaskettu viikkotavoittavuus on yli kaksi miljoonaa suomalaista.

Radio Classicilla on tällä hetkellä yhteensä seitsemän lähetintä, jotka ovat Helsingissä, Hämeenlinnassa, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Tampereella ja Turussa. Uusi toimilupa mahdollistaa Suomeen 13 lähetintä.

”Lisäämme lähettimiä, tämä on selvää. Lisäksi voisimme hakea kesäisin väliaikaisia toimilupia tärkeiden festivaalien aikaan paikkakunnille, joissa on vaikkapa oopperatoimintaa”, Sami Tenkanen pohtii.

 

Klassinen kanava on kokoaan merkittävämpi

Sami Tenkanen iloitsee siitä, että klassisen kanavan hankinta on herättänyt noin 130 työntekijän Bauer Mediassa sisäisesti innostusta.

”Klassinen kanava on meille kokoaan merkittävämpi. Uskon, että jotakin isompaa on nyt poreilemassa. Omien havaintojeni mukaan klassinen musiikki ei ole enää eliitin yksityisomaisuutta vaan jotakin, minkä kuka vain voi löytää”, Sami Tenkanen toteaa.

Hän kertoo itse käyvänsä säännöllisesti oopperassa ja ilahtuneensa siitä, että yleisön joukossa tapaa nuortakin väkeä.

”Kansallisoopperaan voi nykyään tulla myös villapaidassa tai hupparissa. Tämäkin on merkki siitä, että Radio Classicin hankinta juuri nyt voi olla ajoituksellisesti oikea. Mikä tärkeintä, toimilupa on myönnetty meille kymmeneksi vuodeksi. Kanavan kehittämisessä ei lähdetä nyt hötkyilemään, vaan työt tehdään hyvin ja kanava rakennetaan rauhassa kuntoon kesään mennessä”, Sami Tenkanen lupaa.

Matti Tuomisto

 

EI KOMMENTTEJA

Exit mobile version