TUOREIMMAT UUTISET Rauma Festivossa mielenkiintoisia kokoonpanojen kohtaamisia

Rauma Festivossa mielenkiintoisia kokoonpanojen kohtaamisia

Reetta Kataja on toinen Rauma Festivon viulisteista. Kuvalähde: festivaali

Rauma Festivo alkaa huomenna 6.8. ja jatkuu lauantaihin 10.8. saakka. 36. kertaa järjestettävä eteläisen Satakunnan isoin kamarimusiikkijuhla Rauma Festivo on tänä vuonna basso Mika Kareksen taiteellisessa johdossa. Kares itse on toisessa pääroolissa Rauma Festivon kamarioopperaversiossa Béla Bartókin Herttua Siniparran linnasta. Siljamari Heikinheimon ohjauksessa Siniparran vaimoa Juditia esittää sopraano Hannakaisa Nyrönen.

Festivaalin teemasäveltäjänä on vastikään eilen BBC Promsin valokeilassa ollut Outi Tarkiainen. Hänen teoksensa Naarasäiti saa kantaesityksensä Polttopisteessä Outi Tarkiainen -konsertissa, minkä lisäksi hänen teoksiaan kuullaan myös kahdessa muussa festivaalin konsertissa. Nykymusiikkia on myös kuultavissa muun muassa Helsinki Percussion Ensemblen konsertissa sekä huilisti Jenny Villasen ja harmonikansoittaja Heli Siekkisen 2Clazz-duon ohjelmistossa. 1900–2000-lukujen vastapainona duo soittaa myös Pyhän Ristin kirkossa J. S. Bachin urkusonaattisovituksia. Myös Rosetta Ensemble -trio tuo varhaisbarokkia kirkkoon festivaalin loppupuolella.

Sekä laulu- että jousimusiikki ovat myös vahvasti esillä. Mainittujen ohella Raumalla musisoivat myös Kaisa Ranta, Aarne Pelkonen, Erik Rousi, Reetta Kataja, Riitta-Liisa Ristiluoma, Samuli Peltonen, Kirill Kozlovski, Joel Papinoja, Lauri Sallinen, Esko Grundström, Tomas Takolander, Ilkka Arola. Tanssitaidetta edustaa Reetta Parvikko ja sirkusta Amandine Doat.

EI KOMMENTTEJA

Exit mobile version