maanantai huhtikuu 29. 2024

Mediasakset 7-8 2019

 

Naimisiinmenomusiikkia!”

6-vuotias Lenni Stenfors kommentoi, kun luvassa oli klassisen musiikin kuuntelua. Pohjalainen 14.6.2019

 

Kun aloitin 13-vuotiaana orkesterimusiikin kuuntelemisen, se oli mun punk, vastarintaa popmusiikille, jota ympärillä olevat ihmiset lähinnä kuuntelivat. Tässä pikakulttuurien ajassa ihmiset hakeutuvat klassisen musiikin äärelle hiljentymään. Jotain spessua klassisessa on, kun sen traditio on jatkunut näin pitkään. Klassisen kuten kevyen musiikin puolella on äärettömän paljon hyvää musiikkia, ja uskon musiikin kestävyyteen, genrestä huolimatta.”

Kapellimestari Dalia Stasevska Taideyliopiston Issue X-lehdessä, toukokuu 2019.

 

Lopulta keskittymiskyky ratkaisee. Tällä alalla pitää pystyä keskittymään jopa turhautumiseen asti.”

Kapellimestari Klaus Mäkelä Suomen Kuvalehdessä 21/2019.

 

Sisällöllisestä näkökulmasta onkin hyvin keskeistä seurata laajasti yhteiskuntaa ja ajan ilmiöitä. Siksi ajankohtaisten virtauksien pitää näkyä myös ohjelmistovalinnoissa. Emme voi heittää jotakin tarjolle norsunluutornista ja sanoa, että ottakaa tai jättäkää.”

Savonlinnan oopperajuhlien taiteellinen johtaja Ville Matvejeff Marmai.fi 12.6.2019.

 

Aloitan päiväni edelleen sellonsoiton harjoittelulla. Silloin päivä alkaa paremmin kuin jos avaisi ensimmäisenä sähköpostin. Soittaessani tunnen olevani oma itseni ja sen jälkeen jaksan tehdä hyvin muita töitä.”

Esiintymisvalmennuksen lehtori Päivi Arjas Opettaja-lehdessä 7.6.2019.

 

Muusikoille hyvä yleisö on maagisesti keskittynyt ja kannattelee hiljaisuudella soittoa. Se on erikoinen, sanaton yhteiskokemus, joka ei välttämättä purkaudu huutomyrskyyn. Joskus kaikkein vaikuttavin reaktio on pitkä hiljaisuus ennen aplodien alkua. Noiden sekuntien aikana kaikki ovat voimakkaasti läsnä, yhdessä yksin.”

Toimittaja ja kirjailija Minna Lindgren kolumnissaan ET-lehdessä 11/2019.

 

Sain 10-vuotiaana toisen huiluni. Kun isäni suunnitteli ensimmäisen myyntiä, sanoin, ettei sitä voi myydä. Maailmankuulun huilistin ensihuilun pitää olla tallessa.”

Nimimerkki Saara lähetti kuvan huiluistaan Kodin Kuvalehteen 12/2019.

 

Olen yrittänyt tiedottaa tulevista konserteista myös Suomen puolella. Mitään ei kirjoiteta. Sen sijaan mediaa kiinnostavat poikaystävät ja naimisiinmeno, tai sitten tarvitaan ihan vain tyttöjä kuviin.”

Viulisti Linda Lampenius yle.fissä 14.6.2019.

 

Olen huomannut, että kaikki on järjestettävissä ja että lapsen voi ottaa vaikkapa keikkamatkoille mukaan. Ellen myötä kaikesta on tullut kiinnostavampaa ja hauskempaa. Hän on tuonut elämääni niin syvää onnea, että se on antanut suhteellisuudentajua myös työntekooni. Minun ei enää tarvitse väkisin suorittaa tai todistella mitään. Siksi laulankin rennommin ja tulkitsen syvemmin. Takakireys on kadonnut.”

Kanteleartisti Ida Elina eli Päivi Kujanen Meidän perhe -lehdessä 6/2019.

 

Mu­sii­kin te­ke­mi­sen yl­lä lei­juu vie­lä­kin vah­va myyt­ti sii­tä, et­tä luo­vuus ja eri­tyi­ses­ti kyky sä­vel­tää mu­siik­kia ovat vain har­vo­jen ja va­lit­tu­jen syn­ty­mä­lah­ja, jota ei voi har­joi­tel­la. Me ha­lu­am­me ro­mut­taa täl­lai­sen kä­si­tyk­sen ja kan­nus­taa ih­mi­siä roh­ke­as­ti it­seil­mai­suun ja luo­val­le löy­tö­ret­kel­le.”

Janne Hiedanniemi hankkeestaan, jonka avulla musiikin ja taiteen tekemistä tuodaan teknologian avulla osaksi oppimista. Geo-lehti 4/2019.

 

MEDIASAKSET